Strelitzia - De ce are frunze rulate?

Cauză: echilibrul apei

Cea mai frecventă cauză este un echilibru al apei tulburat. Accentul principal se pune pe secetă. Strelizi au nevoie de multă apă, deoarece se evaporă mult din ea prin frunzele lor mari. Prin urmare, trebuie udate în mod regulat, de preferință cu apă cu conținut scăzut de var. Dacă solul este foarte uscat, o baie de scufundare vă poate ajuta.

citește și

  • De ce Gardenia jasminoides capătă frunze brune?
  • De ce carpenul are frunze maronii?
  • De ce primește mimoza frunze galbene?

Chiar dacă aerul este prea uscat, frunzele se pot ondula. Acest lucru se întâmplă rapid, mai ales iarna. Încălzirea în funcțiune reduce umiditatea din cameră. Strelizie suferă de ea.

Mai rar, umezeala din zona rădăcinii duce la frunze. Dacă solul este prea umed, ar trebui să încetați imediat udarea și să plasați Strelizie în umbra parțială sau la soare, unde apa în exces se evaporă rapid. Dacă există deja un miros urât de pe pământ, putregaiul rădăcinii a lovit deja ...

Cauză: infestare parazitară

Mai mult, o infestare cu dăunători duce la frunze înfășurate pe termen lung. Insectele solzi sunt mai frecvente în Strelizia. Dar acarienii păianjen îi pot înfunda și pot provoca frunzele să se îndoaie și să devină maronii. Verificați planta în mod regulat pentru dăunători! Preferă să stea pe partea inferioară a frunzelor.

Cauză: schițe și o locație greșită

În plus, o locație prea curentă și caldă poate fi cauza. Dacă este prea cald, Strelizie își înfășoară frunzele pentru a-și reduce suprafața de evaporare. În același timp, se protejează de lumina puternică a soarelui. Frunzele se rostogolesc din nou noaptea.

Ce poți face acum?

Este necesară o acțiune rapidă (în funcție de cauză) înainte ca frunzele să se rumenească și să se usuce:

  • Întăriți / restricționați turnarea
  • repot
  • în afara soarelui și la umbra parțială
  • Aerisiți în mod regulat încăperile
  • Combate dăunătorii

sfaturi

Dacă frunzele ondulate apar doar pe floarea papagalului în timpul zilei, acest lucru se datorează de obicei unei locații prea însorite și a unei călduri prea mari.