Crearea și întreținerea unei pajiști de flori - instrucțiuni detaliate

Diferite tipuri de pajiști

Dacă doriți să creați o pajiște, nu este suficient să cumpărați pur și simplu o pungă cu semințe de flori de luncă, să le împrăștiați și să sperați la germinarea lor - la urma urmei, o pajiște nu este doar o pajiște, deoarece condițiile diferite ale solului asigură faptul că anumite plante prosperă deosebit de bine pe ea. Prin urmare, înainte de însămânțare, trebuie să efectuați mai întâi o analiză a solului pentru a afla tipul de pajiște potrivit pentru pământul planificat. În plus, tipul de pajiște depinde și de modul în care doriți să o utilizați. O pajiște săracă sau uscată poate fi folosită cu greu pentru agricultură, în timp ce pajiștile grase, datorită conținutului lor ridicat de nutrienți, sunt potrivite în primul rând ca pășuni de bovine și pentru producția de fân. Pajiștile mlăștinoase pot fi utilizate de obicei numai pentru producerea de fân, în timp ce pajiștile de cai sunt slabe,dar totuși trebuie să conțină o proporție mare de ierburi bogate din punct de vedere structural. Cu toate acestea, în acest articol ne vom ocupa doar de cele două forme ale unei pajiști de flori, deoarece acestea sunt mai mult sau mai puțin frecvente - în sus și în josul țării.

citește și

 • Paradis pentru fluturi și albine - creați o pajiște săracă
 • Tunderea unei pajiști de flori - Totul depinde de momentul potrivit
 • Păstrați o pajiște

Cum să creezi o pajiște săracă

Pajiștile slabe se dezvoltă de obicei pe soluri nisipoase sau bogate în var, adică sărace în nutrienți. Din acest motiv, acest tip de pajiște are cel mai mare număr de specii diferite, deoarece ierburile cu creștere rapidă și florile iubitoare de azot (de exemplu, păpădie sau ranuncule) nu au nicio șansă pe un astfel de sol. În schimb, intră în joc florile și plantele care cresc destul de lent. Dacă doriți să creați o pajiște săracă, trebuie mai întâi de toate - dacă este necesar - să înclinați solul existent. Acest lucru este valabil mai ales dacă există deja o pajiște, gazon sau chiar un câmp pe zona selectată. Procedați așa cum este descris pentru sistem:

 • Tundeți vegetația existentă prea scurt posibil.
 • Scarificați solul astfel încât să fie slăbit și aerisit.
 • Alternativ, îl puteți dezgropa.
 • Tăiați bucăți grosiere de pământ, astfel încât suprafața să fie frumoasă, sfărâmicioasă și netedă.
 • Dacă trebuie să aplecați solul, lucrați într-un strat gros de amestec nisip-pământ.
 • Imprastiați semințele de flori pe o suprafață mare și acoperiți-le cu un strat subțire de nisip.
 • Acest lucru este pentru a proteja semințele de a fi consumate de păsări.
 • Păstrați solul uniform umed și evitați utilizarea îngrășămintelor.

Flori tipice ale unei pajiști sărace

Reprezentanți ai speciilor de plante precum

 • Ormennig mai mic (Agrimonia eupatoria)
 • Garoafa (Armeria maritima)
 • Iarbă tremurândă (Briza media)
 • Paie de pat reală (Galium verum)
 • Pastă comună (Primula veris)
 • sau Pechnelken (Silene viscaria)

a găsi.

Crearea unei pajiști grase

Pajișul gras este așezat în mod similar cu pajiștea slabă, cu excepția faptului că, desigur, nu îmbogățești solul cu nisip suplimentar pentru emaciație. Cu toate acestea, ar trebui să vă asigurați că este slab, mai ales dacă transformați un gazon într-o pajiște. Acest lucru se face în primul rând prin oprirea fertilizării obișnuite a gazonului. Dacă peluza sau suprafața podelei este acoperită de mușchi, aceasta este de obicei o indicație a supraacidificării solului - puteți contracara acest lucru cu calcarea suplimentară. În plus, de multe ori poate avea sens să nu tundem pur și simplu scurta vegetație anterioară și să dezgropăm solul, ci să îndepărtăm stratul superior al solului cu o pică plană. Acesta este apoi înlocuit cu sol proaspăt.

Flori tipice ale unei pajiști grase

Mai presus de toate, există multe ierburi cu creștere rapidă și unele plante iubitoare de azot pe pajiștile grase. Ierburile, pe de altă parte, dispar cu cât pajiște este mai hrănitoare.

 • Păpădie (taraxacum officinale)
 • Germander speedwell (Veronica chamaedrys)
 • Trespe moi (Bromus hordeaceus)
 • Paie albă (album Galium)
 • Buttercup ascuțit (Ranunculus acris), în special pe pajiști umede și grase
 • Trifoi alb (Trifolium repens)

Întreținerea corectă a pajiștii

Desigur, Fett- und Lagerwiese diferă mult și în ceea ce privește îngrijirea.

Păstrați o pajiște săracă

Cel mai important sfat de îngrijire pentru pajiștile sărace este că acestea nu trebuie fertilizate în niciun caz, deoarece fertilizarea promovează în primul rând plantele cu creștere puternică, cum ar fi ierburile. Cu cât adăugați mai mulți nutrienți, cu atât mai multe ierburi și cu atât mai puține flori vor înflori în pajiște. În schimb, însă, pajiștea slabă ar trebui să fie calată o dată pe an, deoarece această măsură previne supraacidificarea solului. Cositul regulat o dată sau de două ori pe an contribuie, de asemenea, la o floră bogată. Cel mai bine este să tundeți prima dată fie în mai, fie în a doua jumătate a lunii iunie și a doua oară în septembrie. Cu toate acestea, butașii trebuie îndepărtați.

Păstrați o pajiște grasă

Spre deosebire de pajiștile slabe, pajiștile grase ar trebui fertilizate în mod regulat. În acest scop, puteți aplica arta specială, dar și îngrășăminte naturale (gunoi de grajd lichid, bălegar, compost). Pajiștile grase pășunate primesc o fertilizare complet naturală din gunoiul de grajd. (17,80 EUR la Amazon *) În plus, pajiștile grase ar trebui să fie tundute de aproximativ trei ori pe an, ceea ce se întâmplă în mod tradițional o dată în mai, o dată în a doua jumătate a lunii iunie și o dată în august.

Sfaturi și trucuri

Indiferent de tipul de pajiște pe care îl alegeți, toate pajiștile au nevoie de un singur lucru: cât mai mult soare posibil.

IJA