Repotarea palmei - puteți tăia rădăcinile?

Nu scurtați rădăcinile sănătoase

Palmele sunt foarte sensibile la deteriorarea sistemului rădăcină. Acesta este și motivul pentru care atât de mulți palmieri interiori mor din cauza apei și a putrezirii rădăcinilor. Prin urmare, rădăcinile sănătoase nu trebuie scurtate.

citește și

  • Repotarea palmierului Hawaii - Când este necesar să repotezi?
  • Poți tăia o palmă Kentia?
  • Repetați corect o palmă Kentia

Pentru ca mingea de rădăcină să nu se destrame și părțile fine ale plantei să fie deteriorate în timpul procesului, este recomandabil să udăm bine palma înainte de a se transfera.

Dacă planta nu poate fi ridicată din oală, este posibil să fie demontat recipientul. Vă rugăm să nu rupeți sau trageți trunchiul pentru a scoate palma din oală. Ca urmare, palma este adesea deteriorată și moare în ciuda celor mai bune îngrijiri și substrat proaspăt.

Părți rădăcinoase putrede și moarte

Acestea ar trebui îndepărtate în orice caz, deoarece pot începe să putrezească în pământul umed și să promoveze putrezita temere a rădăcinii.

Rădăcinile sănătoase sunt ușoare și clare. Puteți recunoaște piesele de plante deteriorate după următoarele criterii:

  • Liniile de salvare sunt de culoare maronie.
  • Se simt noroios și moale.
  • De multe ori rădăcinile degajă un miros putrid.

Mai întâi eliminați vechiul substrat care înconjoară rețeaua rădăcină. Părțile deteriorate sunt tăiate cu un cuțit foarte ascuțit. Înainte de a efectua această măsură de întreținere, curățați bine instrumentele de tăiere, astfel încât să nu poată pătrunde bacterii în plantă prin suprafețele tăiate deschise.

Spirala rădăcinii pe pământ

Uneori, sistemul radicular de la baza vasului formează o spirală care crește deja din gaura de drenaj. Puteți să le întrerupeți la repotare.

sfaturi

Adesea palmierii sunt vândute în vase mult prea mici din motive de spațiu. Prin urmare, ar trebui să repotați noi achiziții într-un vas mai mare cât mai curând posibil. În acest fel, ambasadorul Mediteranei se poate dezvolta bine după dorință.