Tăierea mesteacănului - când și cum este permisă?

Tăierea mesteacănilor - securitate legală în prealabil

În Germania, copacii sunt protejați prin lege. Indiferent de motivul în care luați în considerare tăierea unui mesteacăn, ar trebui să vă familiarizați mai întâi cu statutele specifice de protecție a copacilor pentru regiunea dvs. În caz contrar, riscați să vă supuneți urmăririi penale: amenzile mari pot fi amenințate. Acest lucru se aplică și în cazul în care arborele se află pe proprietatea dvs.

citește și

  • Tragerea de mesteacăn pe balcon - așa prosperă mesteacanul în ghivece
  • Atacul de mesteacăn și ciuperci - ciuperci de mesteacăn și contramăsuri
  • Propagarea mesteacănului - trei moduri de a-ți obține propriul mesteacăn

Motive pentru a cădea un mesteacăn

Copacii plantați prost sparg podele dure din beton cu puterea rădăcinilor lor. Cu mesteacănul ca rădăcină superficială, există câteva lucruri de luat în considerare înainte de plantare în ceea ce privește locația optimă. Deci, puteți evita să vă tăiați mesteacanul din motive similare chiar de la început, cu o planificare inteligentă a grădinii.

Adesea există motive de gust personal, de planificare a complotului sau de comoditate, motiv pentru care mesteacanul din grădină deranjează. Dacă există și o alergie la polen, copacii pot deveni într-adevăr o povară. Cu toate acestea, în astfel de cazuri, ar trebui să vă gândiți mai degrabă să lăsați mesteacănul să moară.

Situația este diferită în cazuri rare cu boli de mesteacăn: dacă arborele amenință să moară și să se răstoarne, poate reprezenta o amenințare majoră pentru viață și pentru membre. Atunci este inevitabil să-l tai. Dacă nu sunteți sigur, puteți contacta Biroul Federal pentru Spațiul Verde. Acolo aveți ocazia să solicitați expertiza necesară. Prin medierea unui expert, veți afla dacă arborele poate fi încă salvat și care este abordarea corectă.

Tăiați mesteacanul sau lăsați-l să fie tăiat

Tăierea unui copac aparține mâinilor cu experiență. Dacă nu ați efectuat niciodată procedura și nu ați însușit tehnologia, ar trebui să lăsați această sarcină responsabilă profesioniștilor. Doar pentru că majoritatea grădinarilor pasionați nu dispun de instrumentele adecvate. Dacă aveți dubii, angajați o companie specializată pentru a tăia mesteacanul.