Rădăcina de brad Douglas - fapte interesante despre creștere

Bradul Douglas este așa-numita rădăcină a inimii

Plantele de tot felul sunt împărțite în rădăcini superficiale și rădăcini adânci, în funcție de modul în care rădăcinile lor se răspândesc pe pământ. Zada nu aparține nici unei categorii, deoarece are rădăcini adânci și superficiale. Această combinație de rădăcini diferite este, de asemenea, cunoscută sub numele de sistemul radicular al inimii.

citește și

  • Bradul Douglas - copacul veșnic verde este potrivit ca gard viu?
  • Bradul Douglas - acest copac impresionant este otrăvitor?
  • Bradul Douglas - ce boli provoacă copacul?

Inima servește ca dătător de nume, deoarece secțiunea transversală a sistemului radicular, privită din lateral, amintește de o formă a inimii.

Dezvoltarea rădăcinilor

La o vârstă fragedă, bradul Douglas formează rădăcini adânci care se ramifică pe toate părțile. Acest lucru este, de asemenea, necesar, deoarece acest tip de copac crește rapid și, prin urmare, are nevoie de o ancorare bună. Chiar și un vânt puternic nu poate duce la prăbușirea bradului Douglas.

Rădăcinile superficiale urmează mai târziu, astfel încât întregul sol este cucerit peste tot. Rădăcinile adânci fac, de asemenea, acest copac mai puțin sensibil la secetă, deoarece poate obține în continuare o cantitate bună de apă din adâncuri.

Sistemul radicular al unui brad Douglas se întinde la o adâncime de aproximativ 1,5 m.

Adaptare flexibilă la condițiile amplasamentului

Un copac este o ființă vie care nu își formează rădăcinile după un plan rigid. El reacționează la unii factori de mediu și se adaptează la ei cât de bine poate.

  • solul permeabil face posibile rădăcinile adânci
  • suprafața bogată în nutrienți favorizează rădăcinile superficiale

Atenție: rădăcini sensibile!

Bradii tineri Douglas au rădăcini sensibile care se pot usca rapid dacă sunt lăsate neprotejate. Prin urmare, dacă este posibil, evitați să cumpărați copaci cu rădăcină goală pentru a minimiza riscul. Bradul Douglas nu poate compensa daunele aduse rădăcinilor.

Locație potrivită pentru rădăcini

Cu cât devine un brad Douglas, cu atât rădăcinile sale se dezvoltă mai mari și mai puternice. La început acest fapt nu va fi nici vizibil, nici nu va cauza probleme. Cu toate acestea, dacă bradul Douglas nu este potrivit, rădăcinile sale pot deveni în curând o amenințare.

  • Arborele nu ar trebui să fie prea aproape de clădiri
  • ferește-te de liniile de metrou din apropiere

Puterea pe care o rădăcină o poate dezvolta nu trebuie subestimată. Într-un duel cu o linie va ieși învingătoare și asta poate fi costisitor.