Dezgroparea tuja - cum să transplantăm arborele vieții

Dezgroparea tuja - ce ar trebui luat în considerare?

Thuja este o rădăcină superficială care dezvoltă rădăcini foarte dense și fine. Dacă ați plantat copacul vieții ca gard viu, rădăcinile se amestecă între ele, astfel încât să nu fie ușor săpatul unui singur copac.

citește și

  • Lăsați rădăcinile tuia să putrezească sau să dezgroape?
  • Thuja se usucă - poate fi salvat pomul vieții?
  • Tunderea radicală la Thuja - tăierea puternică

Cu cât tuja este mai veche, cu atât este mai densă minge de rădăcină și cu atât arborele în sine este mai greu. Pentru exemplarele mai mari, veți avea nevoie de un troliu și echipament tehnic pentru a transporta arborele vieții.

Dacă doriți să dezgropați un gard viu de tuja, ar trebui să vă gândiți să angajați un specialist. Apoi, problema eliminării tuja este eliminată.

Pregătește-te să sapi

Cu trei zile înainte de săpătura planificată a tuja, udați solul în mod penetrant. Atunci este puțin mai ușor să scoți rădăcinile din pământ.

Dacă arborele trebuie îndepărtat complet, tăiați-l până la capăt, cu excepția unei rămășițe. Trunchiul de copac rămas ar trebui să fie suficient de lung încât să îi puteți atașa un troliu dacă este necesar.

Dezgropați tuja pentru transplant

  • Decupați un slot
  • Ridicați rădăcina cu o furculiță de săpat
  • Se agită între ele
  • Trageți cu atenție tuja de trunchi

Faceți o fantă în pământ în jurul copacului. Ridicați mingea de rădăcină cu o furculiță săpătoare, astfel încât să răniți cât mai puține rădăcini.

Pentru a slăbi rădăcinile și a face săpatul mai ușor, continuați să scuturați copacul de trunchi.

Înfășurați rădăcina în pânză de pânză cu puțină pământ după ce ați săpat-o sau plantați-o în noul loc imediat după aceea.

Scoate copacul vieții din grădină

Dacă doriți ca gardul viu să dispară complet din grădină, pur și simplu tăiați copacul.

Dacă doriți să vă salvați săpând rădăcinile gardului viu thuja, le puteți lăsa în pământ. Doar turnați suficient pământ. Arborele vieții nu va mai răsări.

sfaturi

Rădăcinile tuia putrezesc foarte încet. Durează ani până se descompun complet. Prin urmare, solul se poate scufunda în continuare la locul de plantare în timp.