Orhideea papucii doamnei se ofileste - ce urmează după înflorire?

Poate să înflorească din nou papucul unei doamne?

Papucul unei doamne poate înflori de mai multe ori. Cu toate acestea, unele specii înfloresc doar din lăstari proaspeți noi. Alte specii au nevoie de un stimul rece pentru a forma muguri noi. O reducere a temperaturii cu câteva grade Celsius peste noapte ajută de obicei aici. De multe ori acest lucru este necesar numai iarna. Cu toate acestea, înainte de a testa această măsură, asigurați-vă că papucul doamnei dvs. beneficiază deloc.

citește și

  • Ajutor, papucul doamnei mele nu înflorește!
  • Cum să repotezi papucul doamnei tale - sfaturi și trucuri
  • Când este timpul de înflorire pentru orhideea papucii doamnei?

Papucul unei doamne decolorate are nevoie de îngrijire specială?

Papucul unei doamne nu trebuie considerat ca fiind ușor de întreținut. Dar chiar și cu cea mai bună îngrijire, va dura ceva timp ca planta să înflorească din nou. Asigurați-vă că substratul nu se usucă niciodată complet, dar evitați în același timp apele. Rădăcinile delicate încep să putrezească ușor.

Păstrătorii de orhidee cu experiență își înmoaie plantele în loc să le udeze. Cu toate acestea, frunzele ar trebui să rămână uscate. Acumularea de apă în axilele frunzelor favorizează infestarea fungică și putrezirea. Câteva minute de scufundare sunt suficiente pentru câteva zile. Fertilizați papucul doamnei pe tot parcursul anului, dar mai puțin iarna decât vara.

Cel mai bun moment pentru a repota papucul doamnei este imediat după înflorire. Substratul compactat trebuie înlocuit cu siguranță. La repotare, tăiați părțile rădăcinii deteriorate și completați cu atenție substratul proaspăt în toate spațiile.

Dacă papucul doamnei tale nu înflorește din nou după mult timp, trebuie să verifici câteva lucruri. Condițiile de iluminare și temperaturile satisfac într-adevăr nevoile plantei dvs.? Dacă nu, reglați mediul în consecință.

Sfaturi pentru a îmbunătăți plăcerea înfloririi:

  • este mai bine să vă scufundați în loc să vărsați
  • Nu lăsați substratul să se usuce
  • Evitați apariția apei
  • Fertilizați pe tot parcursul anului, dar puțin mai puțin iarna
  • mediu adecvat speciei: temperatură, condiții de iluminare, eventual fază de odihnă
  • umiditate crescută

sfaturi

Pentru a stimula cu succes papucii unei doamne să înflorească, trebuie să știți cărei specii îi aparține și apoi să creați condițiile adecvate.