Propagați cicoarea - așa reușește propagarea

Recoltarea sensibilă a semințelor - așa funcționează

La sfârșitul perioadei de înflorire, florile frumoase, albastre, se transformă în capete de semințe mici de 2-3 mm. Dacă acestea s-au făcut maronii și s-au uscat, sunt recoltate în timp util înainte ca planta mamă să distribuie semințele în grădină. Semințele sunt în baza florii.

citește și

  • Cum să propagați orhideele semănând semințe - sfaturi și trucuri pentru grădinarul pasionat
  • Cum să semeni corect cicoarea - sfaturi pentru însămânțarea directă
  • Semințe de ghiocel: însămânțare și caracteristici ale semințelor

Pentru a ajunge la semințe, smulgeți părțile de flori uscate. Deasupra apare o structură în formă de fagure, care este compusă din semințe. Dacă această structură este frecată între degete, ții în mâini semințe mici, ușor unghiulare. Până în luna mai viitoare, păstrați semințele uscate, întunecate și etanșe.

Semănați cicoarea direct în pat - Cum să o faceți bine

Cel mai bun moment pentru semănatul semințelor de cicoare începe la jumătatea lunii mai. Pentru a face acest lucru, pregătiți o suprafață de însămânțare fină, sfărâmicioasă, în locația însorită și caldă. Cum să aplicați corect semințele:

  • Faceți brazde adânci de 3 cm cu un băț la o distanță de 30-40 cm
  • Imprastiați semințele în el, sigilați brazdele și turnați o soluție efervescentă fină
  • Protejați patul de păsări și melci cu o plasă cu plasă strânsă

De la o înălțime de 5-6 cm, răsadurile sunt separate la o distanță de 10 cm. Ca urmare, mențineți solul în mod constant ușor umed și scoateți buruienile zilnic. În anul însămânțării, cicoarea dezvoltă doar o rozetă de frunze. În anul următor, dorința inflorescenței crește din iunie până în octombrie.

sfaturi

În 2009 Fundația Loki Schmidt a numit floarea comună de cicoare a anului. Cu această campanie, a fost atrasă în mod special atenția asupra habitatului amenințat al frumuseții naturale albastre. Înmulțind floarea în grădina dvs., aduceți o contribuție importantă la conservarea acesteia. Florile sălbatice valoroase nu trebuie luate din sălbăticie.