Combaterea afidelor pe orhidee - cum să scapi de ele

Simptome și măsuri de prim ajutor

Sunt verzui-albicios, galben sau maro-negru și au o lungime de până la 7 mm cu ochiul liber. Afidele se răsfrâng în cea mai mare parte pe partea inferioară a frunzelor și aspiră seva. Simptomele tipice sunt frunzele stricate, care se îngălbenesc și mor. Verificați orhideele în mod regulat pentru o infestare, astfel încât să puteți lua aceste măsuri imediate la prima notificare:

  • Ambalează oala de cultură într-o pungă de plastic
  • Țineți orhideea cu capul în jos și clătiți frunzele cu un jet ascuțit de apă
  • Șterge apoi frunzele cu o cârpă îmbibată cu alcool

citește și

  • Combaterea păduchilor pe arțari - remedii eficiente pentru afide
  • Cum să lupți împotriva afidelor fără substanțe chimice - o prezentare generală a remediilor casnice încercate și testate
  • Iată modul corect de a combate mucegaiul pe orhidee

Izolați orhideea infectată de alte plante până când se asigură că infestarea cu afide este învinsă.

Remedii eficiente la domiciliu pentru afide - sfaturi despre pregătire și aplicare

Dacă controlul imediat cu apă nu atinge succesul sperat, următoarele remedii casnice sunt disponibile pentru a scăpa de afide:

Soluție moale de săpun

Adăugați 1 lingură de săpun de caș lichid pur sau săpun moale la 1 litru de apă fără var. (59,99 € la Amazon *) Adăugați 1 linguriță de alcool orhideelor ​​cu frunze groase. Puneți această soluție într-o sticlă de pulverizare și tratați partea superioară și inferioară a frunzelor la fiecare 2-3 zile. Tratamentul poate fi repetat până când nu mai apar păduchi.

Bulion de feriga

Se toarnă 1 litru de apă peste 100 de grame de frunze proaspete de ferigă și se lasă totul să se absoarbă timp de 24 de ore. Apoi, aduceți bulionul la fierbere și fierbeți ușor timp de 30 de minute. După ce preparatul s-a răcit, cernem frunzele. Pulverizați frunzele de orhidee populate cu afide și împușcați cu bulionul de brânză de două ori pe săptămână până când dăunătorii dispar.

sfaturi

Controlul afidelor nu trebuie amânat. Cele mai multe femele fără aripi sunt capabile să genereze fecioare. Prin urmare, dăunătorii s-au răspândit exploziv pe orhidee și alte plante. Acest lucru se aplică indiferent dacă cultivați floarea exotică pe tot parcursul anului ca plantă de casă sau o așezați pe balconul de vară.