Grădina de ierburi din bucătărie - cele mai frumoase idei și sfaturi

esențialul pe scurt

 • Ierburile din bucătărie pot fi cultivate în cutii, în mini-seră, într-un jgheab sau chiar pe verticală
 • Ierburile se descurcă bine în interior, cu condiția să primească suficientă lumină

Grădină de plante pentru bucătărie - colecție de idei

O grădină de plante interioare depășește cu mult utilizarea practică. Grădinarii creativi de casă nu pierd ocazia de a prezenta cu imaginație comori din plante cultivate în casă. Do-it-yourselfers înșurubează, ciocănește și fierăstrău conținutul inimii lor pentru a crea o grădină de bucătărie DIY. Herborarii cu două degete stânga cumpără o variantă elegantă de design. Următoarea prezentare generală ar dori să vă inspire cu idei și exemple, astfel încât noua dvs. grădină de plante să nu trebuiască să scoată la iveală o existență de cenușăreasa în bucătărie:

citește și

 • Deci, puteți crea o grădină de plante pe balcon
 • Creați o grădină frumoasă de plante - idei, exemple și multe sfaturi
 • Modul corect de a crea o grădină de ierburi - instrucțiuni pentru a vă face singuri
DIYideea cumparaSurse de cumpărare
Cutie de planteconstruiți din palețiMini serăCentru de grădină, Amazon, Ebay
raftdin scânduri de lemnScara din planteIkea, Obi, Dehner etc.
Conserve alimentarevopsi, lipiGradina de perete din saci de planteAmazon, Ebay, Baldur, magazine de grădină
Jgheabconvertiți într-o cutie de planteCutie cu flori (13,19 € la Amazon *) cu spalierMagazin de hardware, centru de grădină, magazine online
gradina de ierburi verticaleGrila de perete cu ghivece / cosuriTurnul cu plante medicinaleAmazon, Bakker, Dehner, Proidee
bucătărie de grădină cu ierburi

Înainte de a cumpăra vase de plante noi, gata de utilizat, pentru ierburile de bucătărie, treceți prin casă cu ochii deschiși. În pivniță sau la mansardă, obiectele de uz casnic dezafectate dorm, care sunt potrivite pentru o a doua viață ca o mică grădină de ierburi. Boluri de spălare antice, căzi rustice din lemn sau borcane vechi de zidărie pun ierburile tale preferate în centrul atenției într-un stil vintage la modă. Buzunarele șorțului de bucătărie al bunicii acționează ca pungi de plantare perky pentru cimbru pitic, mini salvie, pătrunjel și co. O scară aruncată este utilă ca scară decorativă de plante medicinale.

Digresiune

Grădină interioară de plante de la Bosch

Sub titlul „SmartGrow”, Bosch stabilește noi standarde pentru cultivarea ierburilor în interior. Conceput ca plantator hidroponic, inovația vă permite ca plantele dvs. să prospere chiar și atunci când sunteți în vacanță. Grădina de ierburi în format mini vine cu spațiu pentru șase păstăi de semințe. Sunteți răsfățați pentru alegere dintre mai mult de 50 de tipuri de plante care germinează fără sol și prosperă din abundență. Un sistem brevetat de lumină și irigare se ocupă de întreținere. (58,53 € la Amazon *) Atât de mult lux fără griji are prețul său, deoarece grădina de ierburi orientată spre viitor pentru bucătărie costă 249 de euro. Alți producători cunoscuți oferă sisteme moderne de cultivare a plantelor aromatice în bucătărie. Printre acestea se numără grădina elegantă de plante Click & Grow de la Emsa (din 99,90 de euro) sau o grădină interioară modernă GrowIt-Flex-Smart de la Klarstein (de la 68 de euro).

Folosirea peretelui bucătăriei ca zonă de creștere - sfaturi și trucuri

bucătărie de grădină cu ierburi

Un radiator activ sub pervaz este o otravă pură pentru o grădină de ierburi. În combinație cu lumina directă a soarelui, apar temperaturi pe termen scurt de până la 40 de grade Celsius și determină plantele să dispară. Puteți opri încălzirea și îngheța în bucătăria dvs. sau puteți folosi un perete ca zonă de creștere. Am creat împreună o gamă colorată de opțiuni creative pentru o grădină de plante verticale în bucătărie:

 • perete comestibil : cumpărați covoare cu buzunare pentru plante din material respirabil sau coaseți-le singur
 • Raft de perete : înșurubați scândurile de lemn una peste cealaltă și echipați-le cu ghivece pentru plante
 • Grădină suspendată : plantați coșuri suspendate cu ierburi, închideți cârligele sau șinele de tavan pe mai multe niveluri
 • Versiune upcycling : tăiați partea sticlelor PET vechi, plantați ierburi și atașați-o de perete

Ești dispus să ai o grădină de plante verticale spectaculoasă pentru bucătărie? Atunci ia în considerare Zidul Verde original. Este o construcție de perete realizată dintr-un cadru cu o placă de lemn, care este acoperită cu căptușeală de iaz și lână de plante. Un vas de colectare este plasat pe podea pentru a colecta orice apă de scurgere. În versiunea de lux, un sistem de pompare completează grădina de perete pentru irigare automată. Compania Flowerc din Innsbruck a creat magnifica grădină verticală în spațiile lor de afaceri folosind metoda DIY și a documentat lucrarea pas cu pas. Ierburile, suculentele și plantele cu flori cu flori comestibile sunt la fel de potrivite pentru plantare.

sfaturi

Mai întâi de toate, busuiocul din supermarket se ascunde atunci când grădinarii de acasă creează o grădină de plante pentru bucătărie. Plantele tinere sunt înghesuite în ghivece mult prea înguste cu substrat nepotrivit în timpul cultivării, îngrijite neglijent pe raftul magazinului la temperaturi neprietenoase și reci. Ierburile premium durează mai mult în interior dacă împărțiți rapid rădăcina și repotați cu experiență fiecare secțiune în substrat organic bogat în nutrienți.

Să fie lumină - grădină de plante cu iluminat

bucătărie de grădină cu ierburi

Secretul succesului ierburilor verzi delicioase din grădina de bucătărie este lumina suplimentară. Dacă salvie, arpagic sau mărar se estompează și se micșorează în interior după o perioadă scurtă de timp, comorile din plante suferă în mare parte din lipsă de lumină. Deoarece există o penurie de lumină de zi care dă viață în timpul iernii, chiar și plantele de pe pervazul sudic sunt victime ale dilemei. Datorită inventatorilor ingenioși, plantatoarele ingenioase cu iluminare încorporată creează ferma de plante interioare perfectă, cu creștere garantată. Următoarea selecție de produse oferă o perspectivă asupra gamei diverse pentru fiecare buget:

 • Mini grădină de ierburi pentru pervazul cu iluminare LED de la Romberg de la 34,99 euro
 • raft îngust, alb, pentru 3 ghivece cu ierburi și iluminat de 14 wați de la Shada de la 42,90 euro
 • Grădină mică de plante cu lampă cu plante reglabilă pe înălțime pentru 3 ghivece de plante achiziționate de la Proventa de la 54,90 euro
 • Lampă mobilă pentru plantă de atașat la cutie, oală și pervazul ferestrei de la Lediary de la 9,38 euro

Cu puțină imaginație și măiestrie, puteți face singuri o mini grădină de ierburi iluminată pentru bucătărie. Puteți evoca o grădină de plante productive pentru bucătărie dintr-un raft convențional, instalând pur și simplu iluminatul sub următorul raft superior. Iluminatul pentru cutiile de plante și ghivecele de pe pervazul ferestrei este pur și simplu agățat pe tija de perdea. Este important să rețineți că există o distanță adecvată între sursa de lumină și plantele din plante de 20 până la 30 de centimetri. Vă rugăm să cumpărați lumini speciale de creștere cu LED care generează puțină căldură reziduală. Acest lucru economisește factura electricității, garantează un unghi ideal al fasciculului și nu lasă temperaturile locale să crească.

Idei de plantare pentru cutii și semafoare

bucătărie de grădină cu ierburi

Ce ierburi crești în grădina de bucătărie depinde de gustul tău personal și de spațiul disponibil. Aproape toate tipurile de plante se împacă cu o viață în spatele sticlei, dacă condițiile-cadru sunt corecte. Următorul tabel denumește tipurile de ierburi încercate și testate pentru cultivarea fără griji în cutii și găleți de pe pervaz sau suspendate în semafor:

stai dreptnume botanicagățat / urcatnume botanic
cresonLepidium sativumCimbru de lamaieThymus herba-barona v. citriodorus
arpagicAllium schoenoprasumBachbungeVeronica beccabunga
pătrunjelPetroselinum crispumCrăciun capucinTropaeolum minus
Busuioc thailandezOcimum basilicum var. ThyrsiflorumPătrunjel târâtorApium repens
mărarAnethum graveolensIerburi de gheațăMesembryanthemum crystallinum
oreganoOriganum heracleoticumDiamant ghețarArtemisia glacialis
Înțelept piticSalvia officinalis „Nana”Cimbru de lavandăThymus thracicus
Cimbru piticThymus vulgaris „Compactus”Monetăria din CaraibeMicromeria brownei

Preferatele tale pentru grădina de ierburi din bucătărie nu te vor dezamăgi atunci când tragi singur plantele din semințe. Ierburile pre-cultivate din centrele de grădinărit, magazinele de bricolaj sau supermarketurile sunt adesea afectate de îngrijire necorespunzătoare, iluminare slabă și temperaturi prea scăzute. Puteți evita acest neajuns cumpărând semințe certificate, semănându-le de la sfârșitul lunii februarie și îngrijindu-le cu o mână iubitoare.

Youtube

întrebări frecvente

Care ierburi au cele mai mari șanse de a supraviețui iernii pe fereastra bucătăriei?

Lipsa iernii de aer uscat și încălzit împinge majoritatea ierburilor la limitele lor. Numeroase clasice, cum ar fi busuiocul, mărarul sau arpagicul, sunt în mare parte lăsate în urmă. Perspectivele bune pentru recoltarea ierburilor de iarnă promit supraviețuitori prietenoși cu umbra, cum ar fi coriandrul vietnamez (Polygonum odoratum) și cimbrul Jamaica (Coleus amboinicus). Nu trebuie să vă descurcați fără unt de usturoi de casă, chiar și iarna, când usturoiul cu usturoi veșnic verde (Tulbaghia violacea) împodobește grădina de ierburi din bucătărie.

Puteți cumpăra o spirală de ierburi suficient de mică pentru bucătărie?

Visul unei spirale de ierburi pentru bucătărie este în mâna ta dacă accepți câteva modificări. Ca o spirală tradițională cu lemn, metal sau piatră naturală ca chenar, melcul de plante nu este potrivit pentru bucătărie. Pentru o grădină de ierburi adecvată bucătăriei, comerțul specializat are pregătite soluții atractive, cum ar fi o oală de plante cu 3 niveluri de la Plantpak. Grădina de ierburi Waldbeck Herbie, realizată din foi de perete dublu PP, cu 8 arbori laterali pentru plante preferate, este o alternativă decorativă la spirala de ierburi pentru o bucătărie mare.

Aș dori să-mi plantez grădina de ierburi în bucătărie în ghivece individuale pe pervaz. Care dimensiune oală este recomandată?

Pentru început, vă recomandăm oale cu un diametru de cel puțin 12 centimetri. Și puțin mai mare. Dacă o plantă de plante medicinale a înrădăcinat complet recipientul după un timp, repopulați într-o oală cu un volum de 2 până la 4 litri, în funcție de tip și varietate.

sfaturi

Grădinarii isteți de casă lasă pur și simplu ierburile din bucătărie să decidă singuri când și câtă apă au nevoie. Plantați grădina de ierburi pe pervazul ferestrei în cutie sau oală cu auto-udare. Există mici hidro-tampoane între un rezervor de apă în fundul vasului și plantele cu plante. Un tampon îmbibă apa și o oferă ierburilor care sunt folosite numai atunci când sunt de fapt necesare. Un set complet care include un indicator al nivelului apei și spațiu pentru 3 ierburi este disponibil la mai puțin de 10 euro.