Menținerea scaunului soacrei - udare, fertilizare, iernare și multe altele

Cum se plantează scaunul soacrei

Scaunul soacrei prosperă cel mai bine în soluri speciale de cactus sau într-un amestec de pământ, nisip și argilă granulată în proporții aproximativ egale. Granulatul trebuie să fie permeabil, astfel încât să nu poată apărea apariția apei. Cactusul cu bile de aur are nevoie de multă lumină pentru a obține o formă sferică frumoasă. Altfel va crește mai mult în înălțime decât în ​​lățime.

citește și

  • Cum să repotați scaunul soacrei - sfaturi și trucuri
  • Cum să aveți grijă de cactusul dvs. de vârf - sfaturi și trucuri
  • Îngrijirea cactusului cu bile - Cum să ai grijă de scaunul soacrei

Vara, cactusul cu bile de aur se poate muta în grădină sau pe balcon. Cu toate acestea, ar trebui să-l obișnuiți încet cu soarele direct. La început, puneți cactusul doar ore în șir. Un loc protejat de ploaie este ideal.

Iată cum să udăm și să fertilizăm corect scaunul soacrei

În timpul fazei de creștere din vară, soacra are nevoie de multă apă, dar ar trebui să se scurgă bine. Prin urmare, este important un strat de drenaj în oală. Doar puneți câteva cioburi de ceramică peste gaura de scurgere înainte de a adăuga solul în oală.

Soacra ta se pricepe la îngrășăminte din aprilie până în septembrie. Cel mai bine este să folosiți îngrășăminte speciale pentru cactus. Cu toate acestea, este suficientă o doză pe lună. Nu este necesară fertilizarea timp de câteva săptămâni imediat după transformarea sau schimbarea solului. Solul proaspăt conține suficienți nutrienți.

Soacra iarna

Dacă vara i-ai oferit soacrei tale un loc de grădină, atunci gândește-te să aduci cactusul înapoi în casă la timp, toamna. Comutarea este necesară cel târziu atunci când temperaturile sunt permanent cuprinse între 5 ° C și 10 ° C. Iarna, udați scaunul soacrei numai moderat; nu folosiți deloc îngrășăminte.

Esențialul pe scurt:

  • ușor de îngrijit
  • Locație: cât mai însorită posibil
  • Sol: sol de cactus sau un amestec de sol, granule de argilă și nisip
  • Udați din abundență vara, iarna cu ușurință
  • Îngrășământ: îngrășământ cactus lunar din aprilie până în septembrie

sfaturi

Soacrei îi place să petreacă vara într-o zonă de grădină ferită de ploaie. Cu toate acestea, ar trebui să se obișnuiască treptat cu lumina directă a soarelui.