Tipuri de castane - Ar trebui să știți despre aceste soiuri

Practic, toate castanele sunt potrivite pentru plantare în propria grădină. Cu toate acestea, au nevoie de mult spațiu și de o locație însorită. Speciile diferă doar nesemnificativ în ceea ce privește îngrijirea și cerințele de sol. Castanul australian este o excepție, deoarece își împarte numele numai cu celelalte castane.

citește și

  • Sunt toate castanele capabile de germinare?
  • Pot să-mi cresc eu singur castanele?
  • Cum și de ce se altoiesc castanele?

Castanul de cal

Castanul de cal (bot. Aesculus) este un gen cu aproximativ douăsprezece specii diferite și aparține familiei pomilor de săpun (bot. Sapindaceae). Fructele lor nu sunt comestibile până la ușor otrăvitoare. Consumul cauzează probleme gastro-intestinale, cum ar fi greață, vărsături și diaree. Sunt ideale pentru obiecte de toamnă și chiar ca hrană pentru animale. Castanele de cal sunt, de asemenea, foarte populare ca copaci de bulevard și parc.

Castanul dulce sau dulce

Castanul dulce (bot. Castanea sativa) aparține genului castanului (bot. Castanea) și astfel familiei de fag (bot. Fagaceae). După cum sugerează și numele, fructele sunt comestibile. Castanele sunt mult mai puțin frecvente într-o zonă dură decât într-un climat blând. În Evul Mediu, mulți oameni se bazau pe acest aliment, care este acum considerat o delicatesă, pentru a nu muri de foame.

Castanul

Pe de o parte, fructele castanilor dulci se numesc castane, dar mai presus de toate soiurile castanilor dulci. Rasele sunt orientate spre, de exemplu, rezistența la dăunători și boli, perioade mai lungi de înflorire sau de recoltare, dar și la păstrarea fructelor. Fructele sunt de obicei mai mari, iar recolta mai mare. Prin urmare, acestea sunt deosebit de potrivite pentru cultivarea comercială.

Castanul australian

Aparține familiei leguminoaselor (bot. Fabaceae) și este adesea păstrată ca plantă de casă. Originar din Australia, este veșnic verde și este comercializat și în această țară sub denumirea de bob de fasole, ceea ce este destul de potrivit. Planta crește dintr-o fasole asemănătoare unui rinichi, care durează mult timp. Chiar dacă practic nu înflorește niciodată în cameră, castanul australian este foarte decorativ.

Esențialul pe scurt:

  • Castan de cal: fruct necomestibil, copac decorativ
  • Castan dulce: fructe gustoase, destul de mici, care nu pot fi păstrate mult timp, de obicei nu foarte tolerante la îngheț
  • Castan: fructe mari, gustoase, durată lungă de depozitare, recoltă mare, adecvată în special pentru cultivarea comercială
  • Castan australian: leguminoase, „fasole”, plantă de apartament foarte decorativă

sfaturi

Dacă doriți să plantați o castană, atunci decideți în prealabil dacă și, dacă da, cum doriți să utilizați planta sau fructul.