Îngrijirea orhideelor ​​de vanilie - așa prosperă cel mai bine

Cum trebuie udată orhideea de vanilie corect?

Un echilibru de apă bine echilibrat este unul dintre pilonii principali în îngrijirea profesională a vaniliei. Deoarece orhideea poate depozita umezeala în frunzele sale puternice, poate face față unei secete scurte mult mai bine decât îngrămădirea. Cum să udați corect planta de apartament magică:

  • În fiecare anotimp al anului, nu udați până când substratul nu s-a uscat la o adâncime de 2-3 cm la suprafață
  • Utilizați întotdeauna apă fără var, la temperatura camerei
  • Pulverizați frunzele de mai multe ori pe săptămână

citește și

  • Aceste atribute disting vanilia - un profil al unei orhidee unice
  • Acestea sunt caracteristicile vaniliei
  • Vanila este otrăvitoare? - Informații despre toxicitatea vaniliei reale

Reglați frecvența udării la condițiile curente de lumină și temperatură. Orhideea de vanilie sete mai des în zilele calde de vară decât în ​​timpul iernii reci și cu lumină slabă.

Fertilizarea contează ca parte a programului de întreținere?

Orhideea de vanilie nu numai că stochează apă în frunzele sale cărnoase, ci și substanțe nutritive. Pentru a evita supra-fertilizarea, vă rugăm să aplicați îngrășământ special pentru orhidee în jumătate din concentrație. Îngrășămintele obișnuite cu flori (13,27 € la Amazon *) din comerț conțin o concentrație prea mare de sare pentru rădăcinile sensibile. Din martie până în septembrie adăugați îngrășământul lichid în apa de irigare fără var. Întrerupeți aportul de nutrienți din octombrie până în februarie.

Trebuie să reduceți?

Având în vedere creșterea pe îndelete, veți fi încântați să observați fiecare centimetru suplimentar al orhideei dvs. de vanilie. Prin urmare, o primă tăiere poate fi luată în considerare numai după câțiva ani. Ghidați cu ușurință cârligele lungi în sus, cu ajutorul unui dispozitiv de urcare adecvat. Dacă orhideea crește peste cap, tăiați lăstarii înapoi la lungimea dorită la începutul primăverii.

sfaturi

Te deranjează stresul vieții de zi cu zi? Apoi tăiați 5 păstăi de vanilie auto-cultivate pe lateral și așezați-le în 500 ml de coniac, rom sau vodcă timp de 4 săptămâni. Dacă stomacul tău se răzvrătește data viitoare, adaugă câteva picături din extractul de vanilie în ceai, suc de fructe sau apă minerală și lasă-te surprins de efectele pozitive.