Lupta luptă - așa scapi de buruieni

Îndepărtați manual pătlagina - smulgerea singură nu este suficientă

După cum arată profilul plantanului larg, planta conduce o rădăcină de până la 80 cm lungime în pământ. Pentru a îndepărta definitiv buruienile, nu este suficient să smulgeți doar frunzele și vârfurile de flori. Săpat cu o lopată de mână sau pică lasă găuri inestetice în gazon. Este mai bine să folosiți un tăietor de plivit pentru plivirea eficientă. Așa se întâmplă:

  • Cel mai bun moment este imediat după un duș cu ploaie, când pământul este înmuiat
  • Conduceți mașina de tăiat buruieni suficient de adânc în pământ pentru ca rădăcina să fie capturată complet
  • Mișcând dispozitivul înainte și înapoi, trageți pătlagina din pământ

citește și

  • Cum să combate meiul în gazon cu succes
  • Combaterea buruienilor din gazon - cele mai bune 10 sfaturi
  • Plantain - profilul unei plante cu cap Janus

De altfel, frunzele de dimensiuni de palmier sunt mult prea bune pentru a fi aruncate pe compost. Deoarece frunzele Plantago major sunt comestibile, pregătiți o salată crocantă din frunzele fragede.

Cum se îndepărtează patlagina obișnuită cu asistență mecanică

Dacă buruienile s-au răspândit deja pe o suprafață mare în peluză, culegătorul de buruieni se dovedește a fi ineficient. În schimb, un regim intensiv de gazon va rezolva problema. Pentru a face acest lucru, tundeți iarba cât mai scurt posibil, pentru a o scarifica în lung și în cruce. Fertilizarea ulterioară cu un îngrășământ special pentru gazon completează programul de îngrijire.

Dacă un test al valorii pH-ului arată un rezultat sub 5,5, acest lucru este bun pentru pătlagină și rău pentru gazon. Cu ajutorul varului readuceți aciditatea solului în echilibru, astfel încât ierburile nobile să câștige stăpânirea asupra buruienilor.

sfaturi

Tunderea regulată a gazonului are un efect preventiv împotriva plantanului din gazon. Buruienilor nu li se dă posibilitatea să se răspândească mai mult prin intermediul semințelor. În acest timp, peluza nu trebuie tăiată prea scurt. Cu o înălțime perfectă de tăiere de 4 până la 5 mm, buruienile se află în umbra permanentă a gazonului și mor în lipsa luminii.