Menținerea Venus Flytrap - Cum să faci totul bine

Cum să udați în mod corespunzător capcanele Venus

Capcanele cu muște Venus prosperă cel mai bine în procesul de blestem. Fundul oalei este drenat și așezat într-un coaster. Atât de multă apă este turnată pe substrat până când coasterul umple un centimetru sau doi cu lichid.

citește și

  • Ce trebuie să luați în considerare atunci când turnați capcanele Venus
  • Este mai bine să nu fertilizați capcanele Venus
  • Capcanele Venus în creștere - Sfaturi și trucuri

Dacă apa din farfurie se evaporă sau a fost îmbibată, așteptați două zile și apoi turnați din nou.

Folosiți numai apă de ploaie pentru udare. Carnivorele nu tolerează deloc substanțele calcaroase. Alternativ, puteți folosi apă distilată sau apă minerală pentru a turna.

Care este umiditatea ideală?

Umiditatea ideală este între 40 și 55%. Puteți pulveriza planta vara. În timpul iernii, este ideal să țineți mușchiul Venus într-un terariu sau vitrina.

Au nevoie de îngrășăminte Venus Flytraps?

Capcanele Venus nu trebuie fertilizate niciodată, chiar dacă li se recomandă să facă acest lucru frecvent. Substratul conține deja mai mulți nutrienți decât necesită planta. Dacă există prea mulți nutrienți, capcana pentru muște Venus moare.

Ai nevoie să hrănești plantele carnivore?

Hrănirea nu este necesară. Planta este alimentată în mod adecvat de substrat și de depozitele de nutrienți din frunze, chiar și atunci când nu există insecte.

Desigur, puteți hrăni planta carnivoră ocazional, doar pentru că este foarte interesant de urmărit. Cu toate acestea, în acest caz, dați doar câteva insecte vii care nu depășesc o treime din dimensiunea capcanei în sine. În niciun caz nu trebuie să hrăniți resturi de alimente.

Venus Flytraps este tăiat?

Capcanele uscate se îndepărtează numai atunci când sunt complet uscate.

Cu toate acestea, poate fi util să tăiați inflorescențele imediat după ce au încolțit. Formarea florilor îndepărtează puterea plantei, de care are nevoie pentru a crea noi capcane.

Când trebuie replantate plantele?

Ar trebui să repotezați capcanele Venus în fiecare primăvară. Planta este destul de rapidă și formează mulți rizomi, astfel încât ghiveciul devine în curând prea mic.

Îndepărtați rădăcinile moarte înainte de repotare. Acum este, de asemenea, cel mai bun moment pentru a achiziționa butași. Pentru a face acest lucru, pur și simplu smulgeți planta, astfel încât să rămână suficiente frunze și rădăcini pe fiecare secțiune.

Îndepărtați vechiul substrat și plasați mușchiul Venus în substrat proaspăt. Apoi udați bine planta.

Ce boli și dăunători apar?

Bolile apar rar. Dacă planta moare, există aproape întotdeauna greșeli în îngrijire.

Unii dăunători pot ataca capcana mustei Venus:

  • Thrips
  • Afide
  • Larvele musca sciarida

Verificați planta în mod regulat pentru infestarea dăunătorilor și luați măsuri imediate pentru a o combate.

De ce frunzele se înnegresc brusc?

Frunzele cu tije lungi care cresc vara devin negre iarna. Acest lucru este normal și nu un semn de boală.

De ce mor capcanele?

Capcana pliabilă a capcanei Venus are o durată de viață limitată. Se deschide de maximum șapte ori. Apoi moare. Dacă se usucă mai devreme, ar putea fi pentru că o insectă digerată era prea mare.

Este normal ca capcanele să devină din ce în ce mai mici iarna. Cu aceasta, planta anunță hibernarea.

Ai voie să pui capcanele Venus afară vara?

Practic, nu este nimic care să împiedice plantele să se bucure de o vacanță de vară în aer curat. Condiția prealabilă este ca să se aleagă o locație cât mai însorită posibil, dar nu atât de curent.

Temperaturile ar trebui să fie cât mai constante posibil, capcana pentru muște Venus nu tolerează fluctuații puternice.

Înainte de a muta plantele afară, obișnuiți-le încet cu noua locație. În primele câteva zile, lumina directă a soarelui trebuie evitată. Apoi creșteți timpul cu soarele direct cu ora.

Cum este hibridul Venus peste iarna?

Capcanele pentru musca Venus nu sunt rezistente. Temperaturile nu ar trebui să scadă niciodată sub 5 grade. Cu toate acestea, planta trebuie să fie mai rece iarna decât vara. Temperatura ambiantă trebuie să fie între 5 și 12 grade. Nu plasați capcana pentru muște Venus direct la soare iarna și evitați curenții de aer.

Planta are nevoie de mai puțină umiditate iarna decât vara. Prin urmare, apă mai rar, o dată pe lună este de obicei suficientă. Nu lăsați niciodată substratul să se usuce complet, deoarece planta va muri.

Venus flytrap aproape încetează să crească iarna. Doar câteva capcane mici cresc, de asemenea, în sezonul rece.

sfaturi

Capcana pentru muște Venus aparține genului plantelor sundew. Apare în mod natural într-o zonă foarte limitată din Statele Unite. În regiunile locale, planta carnivoră este cultivată exclusiv ca plantă de interior.