Ilex crenata - Propagați hollyul japonez de la butași

Metode de propagare a Ilex crenata

Există trei metode disponibile pentru propagarea Ilex crenata:

  • Tăiați butași
  • Lăstari inferiori
  • semănat

citește și

  • Fertilizarea corectă a Ilex crenata - când, cum și cu ce?
  • Sfaturi pentru îngrijirea Ilex crenata (holly japonez)
  • Ilex crenata este doar parțial rezistent

Înmulțirea prin butași este cea mai frecventă. Deși este nevoie de ceva timp pentru a forma rădăcini, veți obține plante mai repede, încât să puteți muta în locația dorită.

Propagați Ilex crenata folosind butași

Butașii sunt tăiați în iulie sau august, când tufa este cea mai bună în sevă. Tăiați lăstarii de 7 până la 15 cm lungime. Îndepărtați frunzele inferioare.

Pregătiți vase de creștere (14,90 € la Amazon *) pe care le umpleți cu un amestec de nisip și turbă. Introduceți butașii și udați substratul.

Păstrați vasele de grădini umede, dar nu prea umede Puneți-le într-un loc ferit de vânt și temperaturile sunt în jur de 16 grade.

Propagarea holly-ului japonez prin cedare

Ilex crenata în câmp poate fi propagat foarte bine folosind cedarea. Pentru a face acest lucru, îndoiți o lovitură pe pământ. Scărpinați-l cu atenție. Acoperiți-l cu sol, astfel încât vârful lăstarului să privească în continuare din sol. Dacă este necesar, cântăriți chiuveta cu o piatră sau cu cui de cort.

Dacă se formează frunze noi pe vârful lăstarului, separați planta tânără și plantați-o în locul dorit.

Seamănă Ilex crenata

Boabele pe care le dezvoltă toamna arbuștilor din holly japonez în toamnă pot fi folosite și pentru propagare. Pentru a face acest lucru, lipiți pur și simplu boabele în solul unde doriți. Cu toate acestea, durează mai mult de un an pentru germinare.

Alternativ, puteți slăbi miezurile și le puteți păstra la frigider timp de câteva săptămâni înainte de a le semăna în vase pregătite.

Atenție: Boabele sunt otrăvitoare și nu trebuie să intre în mâinile copiilor.

sfaturi

Ilex este rezistent. Ilex crenata, specia japoneză, pe de altă parte, are nevoie de o bună protecție pentru iarnă, mai ales în primii ani. Ar trebui să iernăm întotdeauna fără îngheț în Ilex cultivat într-o cadă.