Plante de porumb - toate informațiile pentru o cultivare de succes

Ce plante sunt potrivite pentru a crește în grădină?

Deși există câțiva ani de plantare a porumbului pe câmpurile germane de câțiva ani, acesta este porumb furajer sau hibrid. Acest lucru nu este potrivit pentru consumul uman. În grădina de acasă, pe de altă parte, se cultivă soiuri de zahăr și porumb vegetal, care au un gust foarte dulce datorită conținutului ridicat de amidon. Soiul galben auriu de porumb dulce Golden Bantam este unul dintre cele mai populare soiuri.

citește și

  • Porumb dulce - sezon în august fierbinte
  • Porumb pentru câini - dăunător sau sănătos?
  • Porumb - Fructe sau legume? Sau ceva complet diferit?

Poate porumbul să prospere și pe balcon?

Plantele decorative de porumb prosperă și ele pe balcon, cu condiția ca plantele să fie așezate în ghivece suficient de mari și adânci și să se afle într-un loc însorit și adăpostit. Plantele crescute pe pervaz sunt plantate la o distanță de cel puțin 20 x 30 de centimetri. Pentru cultivarea pe balcon, soiurile care rămân mici sunt cele mai potrivite, cum ar fi porumbul de căpșuni, un soi ornamental de porumb. Vă rugăm să rețineți că porumbul are rădăcini adânci, ceea ce înseamnă că plantatorii ar trebui să fie foarte adânci.

În ce locație prosperă cel mai bine porumbul?

Porumbul are nevoie de o locație însorită, cât mai ferită de vânt.

Ce sol este potrivit pentru cultivarea porumbului?

Plantele dvs. de porumb au nevoie de sol adânc bogat în nutrienți pentru a obține un randament adecvat. Înainte de a-l planta pe pat, compostul trebuie pus în sol.

Trebuie preferat porumbul?

Deoarece plantele sensibile de porumb pot fi aduse la pat doar târziu, acestea ar trebui mutate într-un loc adăpostit. Desigur, puteți semăna și semințele direct pe pat, dar apoi trebuie să așteptați mai mult până la recoltare.

Când este cel mai bun moment pentru a planta pe pat?

Planta nu tolerează înghețul, motiv pentru care semințele sau plantele timpurii ar trebui aduse la pat numai după sfinții de gheață (în jurul valorii de devreme până la mijlocul lunii mai).

Ce îngrășământ este util când?

Înainte de însămânțare sau plantare, solul trebuie fertilizat bine cu var. Pe parcursul perioadei de creștere, ar trebui făcute, de asemenea, aproximativ trei doze de azot. Toamna, solul poate fi pregătit pentru plantare prin adăugarea de fosfor și potasiu.

Boli și dăunători

Dacă porumbul este cultivat în grădină, bolile și dăunătorii sunt rare. Pentru a evita posibilele deteriorări cauzate de porumbul sau putregaiul de porumb, porumbul nu trebuie aplicat pe același pat mai mulți ani la rând.

Vremea recoltei

Porumbul de pe știulet poate fi recoltat la aproximativ trei săptămâni după înflorire. Acesta este de obicei cazul între sfârșitul lunii iulie / mijlocul lunii august.

Sfaturi și trucuri

Porumbul are nevoie de multă apă, mai ales când spicul porumbului începe să crească. Nu uitați udarea regulată și viguroasă!

IJA