Hortensia - cum să colorați arbustul în violet

Hortensii puternice de culoare violet

Hortensiile preferă solurile acide cu un pH cuprins între 4 și 4,5. Multe substraturi nu au valorile optime, după cum puteți vedea în următorul tabel:

citește și

  • Hortensii roz - artiștii care se schimbă rapid în patul de flori
  • Hortensii: flori în multe culori diferite
  • Hortensiile roșii au nevoie de solul potrivit
solvaloare PH
humus4.0-5.0
Sol de mlaștină (turbă)3.8-4.3
Sol Rhododendronaproximativ 4,5
pământ nisipossub 4,4 sau peste 8,8
Sol nisipos cu puțină argilă5.5-6.2
lut nisipos6.3-6.7
Potting sol6 - 7
Sol argilos6.5 - 7.2

Dacă ați plantat hortensia într-un sol mai alcalin, florile vor deveni roz. Cu toate acestea, dacă solul grădinii este acid, florile devin albastre sau violete. Acest lucru are legătură cu faptul că hortensia absoarbe mai mult aluminiu din solul acid, care este responsabil pentru nuanța râvnită.

Colorează hortensiile violet într-un mod specific

Dacă o hortensie purpurie revine la roz, trebuie să adăugați sulfat de aluminiu (potasiu, alum) la hortensie și să acidulați solul.

Pentru a face tipul de sol mai acid, puteți

  • compost
  • frunze compostate
  • Pământul Rhodondron

lucrați în substrat. Din motive ecologice, turbă trebuie utilizată numai în cazuri excepționale.

Sulfatul de aluminiu sau albastrul de hortensie pot fi administrate împreună cu un îngrășământ cu conținut scăzut de fosfor, cu un conținut ridicat de potasiu.

Redă flori violete roz

Dacă solul dvs. de grădină conține o mulțime de aluminiu și este acid, devine purpuriu roz hortensie, deși acest lucru nu este întotdeauna dorit. Și aici aveți opțiunea de a lucra special la culoarea florii.

În primul rând, este important să schimbați pH-ul solului în domeniul alcalin. Puneți solul în jurul hortensiei de mai multe ori pe an și măsurați pH-ul la intervale regulate. În mod ideal, ar trebui să se niveleze în jurul valorii de 6,2. În plus, puteți fertiliza hortensia pentru o vreme cu un îngrășământ pentru flori disponibil comercial (13,27 € pe Amazon *). Acesta conține mai mult fosfor decât îngrășămintele speciale de hortensie și astfel inhibă absorbția de aluminiu a hortensiei, care este responsabilă de culoarea nedorită.

Sfaturi și trucuri

Puteți măsura valoarea pH-ului solului cu bețișoare de testare de la un specialist în grădinărit. Aceste măsurători trebuie efectuate la intervale regulate, deoarece ploaia și apa de irigare pot schimba valoarea pH-ului înapoi în domeniul alcalin.