Depozitați ceapa - așa vor rezista cel mai mult tuberculii

Creați condițiile de stocare potrivite

În primul rând, ceapa trebuie uscată corespunzător după recoltare. Doar exemplarele uscate se păstrează la locul lor. Dacă există încă umiditate reziduală în piei sau în lăstarii rămași, există riscul putrezirii. Moldul găsește aici un teren de reproducere bun.

Odată ce recolta s-a uscat suficient, poate fi depozitată într-o cameră uscată, întunecată și răcoroasă.

Este important să vă asigurați că există o ventilație bună și că nu poate pătrunde umezeală. Umezeala duce inevitabil la putrezire.

Întunericul este la fel de important. Împiedică ceapa să dezvolte lăstari cu creștere rapidă. Ceapa își dă apoi puterea acestei lăstari, pierde rapid substanță. În cele din urmă, nu mai rămâne decât o coajă ridată, necomestibilă.

citește și

 • Păstrarea cartofilor cu ceapă - nu o idee atât de bună!
 • Se toarnă suficient ceapa
 • Ce trebuie făcut atunci când ceapă germinează

Locația de stocare potrivită

Ceapa se păstrează cel mai bine într-un subsol. Aici este răcoros și uscat, iar lumina zilei nu poate pătrunde. Dacă nu aveți o pivniță, puteți păstra ceapa într-o cameră de depozitare adecvată.

Cu toate acestea, frigiderul nu este locul potrivit. Aici e răcoros, dar ceapa își pierde aroma. Depozitarea scurtă a unei cepe care a fost deja tăiată este posibilă aici.

Eroare la rulment

Ceapa nu trebuie păstrată niciodată în pungi de plastic. Aici nu pot „respira”, încep să transpire și să lenevească.

Folia de aluminiu este, de asemenea, inadecvată. Dacă ceapa tăiată este depozitată învelită în folie de aluminiu, apare o reacție chimică și ceapa capătă un gust metalic.

Păstrați întotdeauna ceapa într-un coș sau plasă aerisită. Ceapa rămasă poate fi păstrată într-un recipient sigur pentru alimente în frigider pentru o perioadă scurtă de timp.

Păstrați ceapa în puncte glonț

Depozitarea corectă a cepei este recompensată cu un timp de depozitare îndelungat. Aprovizionarea poate dura până la următoarea recoltă.

 1. Asigurați-vă că păstrați ceapa în întuneric. Chiar și cea mai mică incidență a luminii stimulează germinarea.
 2. Depozitarea uscată este importantă. Umezeala duce la mucegai și putrezire.
 3. Evitați căldura. Acest lucru promovează, de asemenea, expulzarea și formarea mucegaiului.
 4. Coșurile sau plasele sunt containere bune de depozitare.
 5. Depozitarea pe raft nu este recomandată. Struturile grătarului pot apăsa în ceapă, deteriorând-o și făcând-o predispusă la descompunere.
 6. Cojile uscate ale cepei nu sunt îndepărtate înainte de depozitare. Ele protejează împotriva uscării și pătrunderii sporilor de mucegai.
 7. Este ușor să păstrați ceapa și usturoiul împreună.

Conservați ceapa

Dacă nu aveți suficient spațiu de depozitare, vă puteți mura ceapa, în special ceapa argintie, și astfel le puteți păstra.

Ceapă de argint murată

Ceapa se curăță de coajă și se toarnă cu saramură (60 g de sare în 1 litru de apă). După ce ceapa este înmuiată pentru o zi, acestea sunt clătite și stratificate într-un borcan sterilizat cu un capac cu șurub. Se pot adăuga frunze de dafin, semințe de muștar sau ierburi pentru un gust mai bun. Apoi fierbeți aproximativ un litru de oțet de vin alb și turnați-l fierbinte în pahar. Închis rapid, oțetul de răcire poate crea un vid care închide borcanul în siguranță. Făcute în acest fel, ceapa poate fi păstrată peste un an.

Congelați ceapa

O altă alternativă la depozitarea cepei este înghețarea. Cu toate acestea, această metodă nu este neapărat potrivită pentru cantități mari de ceapă, deoarece prepararea necesită puțină muncă. Ceapa trebuie curățată și apoi tăiată în inele sau cuburi. Ambalate în recipiente adecvate, ceapa congelată va păstra timp de aproximativ un an.

Ceapa congelată este ideală pentru gătit, deoarece poate fi adăugată la feluri de mâncare în cel mai scurt timp.

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

 • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
 • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală