Alegerea murelor - când și cum este cel mai bine?

Sezonul culegerii murelor

Începând cu luna mai și iunie, florile de pe șireturile de mure se adaugă la marea de culori din grădină, pădure și pajiște. Cu toate acestea, în cele mai multe locații durează până la sfârșitul lunii iulie până când fructele coapte pot fi recoltate până toamna. Pentru soiurile din grădina de acasă, sezonul poate începe puțin mai devreme dacă spalierul pentru alpinizarea murelor este amplasat aproape de un perete luminat de soare. Îngrijirea murelor în formă de spalier asigură, de asemenea, că primele fructe devin negre și dulci adânci puțin mai devreme datorită radiației solare îmbunătățite pe toate părțile plantei.

citește și

  • Spălați mure în mod corespunzător înainte de a mânca și prelucra
  • Colectează mure în mod corespunzător
  • Fertilizați corect murele în grădină

Culegerea murelor din plante sălbatice din natură.

Dacă luați întreaga familie în plimbări de vară prin pădure și de-a lungul terasamentelor pentru a culege mure, ar trebui să vă asigurați că explicați diferența dintre mure și, eventual, fructe de pădure otrăvitoare copiilor mici. Gustarea direct din tufiș este, de asemenea, tentantă, dar și periculoasă din cauza pericolului teniei vulpii. Un risc poate fi, de asemenea, exclus atunci când se recoltează mure sălbatice, dacă sunt recoltate numai fructe de aproximativ înălțimea genunchiului și toate murile sunt mai întâi curățate bine cu apă acasă.

Tehnica potrivită pentru culegerea murelor

Următoarele ustensile sunt necesare pentru recoltarea murelor sălbatice sau de crescătorie:

  • îmbrăcăminte de protecție cu mâneci lungi și picioare (pentru soiurile cu țepi)
  • eventual mănuși pentru a proteja împotriva petelor de pe mâini
  • Boluri și coșuri suficiente pentru transport fără stoarcere

Sfaturi și trucuri

Proprietățile puternice de colorare ale sucului de mure pot fi o neplăcere atunci când culegeți. Dar poate fi folosit și în mod minunat ca o culoare biologică pentru colorarea alimentelor, sucurilor și înghețatelor. Pentru a face acest lucru, fructele deja zdrobite sunt pur și simplu sortate într-un castron suplimentar, deoarece ar strica fructele intacte în frigider chiar mai repede decât de obicei. Apoi, acestea sunt curățate și pot fi folosite pentru diverse rețete.