Mușchiul ca înlocuitor de gazon - plantare și întreținere

Mușchiul stelelor de îngrășare

Strict vorbind, mușchiul stelelor nu este mușchi, ci o plantă de îngrășat din familia garoafelor. Învelișul foarte scăzut al solului formează perne dense, care sunt acoperite cu nenumărate flori mici de stele albe din iunie până în august.

citește și

  • Mușchiul stelelor ca înlocuitor de gazon
  • Pernă de pene (Cotula) - înlocuitorul ușor de îngrijit al gazonului
  • Mușchiul stea: plante ușor de întreținut pentru mormânt

Arbustul de pernă nu crește mai mare de cinci centimetri și, prin urmare, este ideal ca înlocuitor de gazon. Este veșnic verde și poate rezista la temperaturi sub minus 35 de grade.

Delicatul mușchi stelar cu greu poate prevala împotriva concurenților săi. Pentru ca zona să nu fie acoperită de alte plante, merită să o înconjurați cu pietre de margine de gazon.

Plantează mușchi de stele ca înlocuitor de gazon

  • Locație parțial umbrită
  • Sol ușor hrănitor
  • Pământ umed, fără apăsări

Mușchiul stelar crește și în lumina directă a soarelui, dar există riscul ca planta delicată să se usuce prea repede. Pentru ca acoperirea solului să își poată dezvolta întreaga floare, solul trebuie să fie întotdeauna ușor umed.

Plantarea se poate face oricând, atâta timp cât pământul nu este înghețat. Doar în mijlocul verii nu se recomandă crearea unui gazon de schimb. Zona prevăzută trebuie curățată cu atenție de buruieni. Solurile prea ușoare sunt îmbunătățite cu compostul copt.

Sunt necesare 15 plante pe metru pătrat. Le poți semăna și tu.

Mențineți în mod corespunzător peluzele cu mușchi de stea

Solul nu trebuie să se usuce niciodată complet, prin care trebuie evitată înghițirea apei. Se recomandă îngrășăminte ocazionale.

Tunderea nu este necesară, deoarece capacul solului rămâne foarte scăzut. În cazul în care o plantă perenă crește puțin mai înaltă, poate fi pur și simplu scurtată cu foarfece. Ca urmare, plantele se ramifică și mai bine. Cu toate acestea, tăierea îl va împiedica să înflorească abundent.

Mușchiul stelar este rezistent. Zona ar trebui să fie curățată de frunze înainte de iarnă. Se formează prea multă umezeală sub mulci, determinând putrezirea arbuștilor de pernă.

Sfaturi și trucuri

Mușchiul stelar tinde să se ridice de la sol după câteva săptămâni. Apoi trebuie pur și simplu împins înapoi pe pământ. Acest lucru poate fi realizat și prin intrarea frecventă. Acesta este motivul pentru care această acoperire a solului este un substitut ideal pentru gazon.