Îngrijirea orhideelor ​​Miltonia - udare, fertilizare, tăiere și multe altele

Cum ar trebui udată orhideea Miltonia?

Nu există un interval de toleranță pentru erorile în alimentarea cu apă a orhideelor ​​Miltonia. Seceta este la fel de fatală ca înfundarea. Păstrați substratul ușor umed cu apă fără var la temperatura camerei. În loc să udăm rădăcinile sensibile, este mai bine să le scufundăm scurt și să lăsăm apa să curgă complet.

citește și

  • Ghid pentru îngrijirea unei orhidee Phalaenopsis
  • O mulțime de rădăcini aeriene pe o orhidee - tăiate sau nu?
  • De ce mi se micșorează orhideea? - Sfaturi pentru îngrijirea adecvată

Turnarea singură nu este suficientă

Pentru ca echilibrul hidric fragil să nu se dezechilibreze, vă rugăm să pulverizați orhideea dvs. Miltonia zilnic dimineața devreme cu o ceață fină de apă moale. În plus, puneți boluri umplute cu umidificatoare de apă sau de aer, astfel încât planta pădurii tropicale să se simtă ca acasă.

Când și cum ar trebui să fertilizez orhideea Miltonia?

Ca specie de orhidee epifite, Miltonia este adaptată la un mediu sărac în nutrienți. În plus, planta nu vorbește bine când vine vorba de îngrășăminte sărate. Cum să fertilizați în mod corespunzător orhideea pansy:

  • Utilizați numai îngrășământ lichid special pentru orhidee în dublă diluare pentru alimentarea cu nutrienți
  • Primăvara și vara, adăugați îngrășământul lichid în apa de irigație sau imersiune la fiecare 4 săptămâni
  • Nu fertilizați în pauza de iarnă

Nu aplicați îngrășământ orhidee pe substrat uscat sau direct și nediluat pe firele rădăcinii. Orhideea Miltonia atunci fie refuză să înflorească, fie moare.

La ce oră are sens repotarea?

Doar atunci când rețeaua densă de rădăcini amenință să spargă oala de cultură, veți repota Miltonia. Deoarece această măsură de întreținere înseamnă stres pur pentru orhideea asemănătoare cu o mimoză, momentul trebuie ales cu atenție. O întâlnire la sfârșitul perioadei de înflorire sau în timpul pauzei de iarnă este ideală. Vă rog să nu repotați niciodată orhideea panseluță vara.

sfaturi

Îngrijirea iubitoare va deveni nimic dacă plasați orhideea Miltonia într-o locație nepotrivită. Se ia în considerare doar o locație luminoasă, fără plin soare, la fereastra de est sau de vest. Coloana de mercur ar trebui să fie în jur de 17-22 grade vara și 15-18 grade iarna. Este esențială o umiditate pe tot parcursul anului de 60 până la 80%.