Aluniță sau campolină în grădină - cum să le deosebim

Caracteristici optice distinctive - o privire de ansamblu

Similitudinea sistemelor lor de tuneluri și a movilelor de pământ este doar superficială. Dacă priviți cu atenție, veți vedea diferențe izbitoare între aluniță și campă. Următoarea prezentare generală prezintă cele mai importante criterii:

citește și

  • Alunița devastează grădina - ce să faci?
  • Luptați împotriva volei de apă în grădină - așa funcționează fără otravă
  • Coroana imperială: remediu biologic împotriva aluniței din grădină?

Forma dealului și natura pământului:

  • Aluniță: înaltă, circulară, fără rădăcini, frunze sau iarbă, lată cu două degete
  • Vole: grămezi plate, inegale de pământ, intercalate cu resturi vegetale, cu trei degete lățime

Poziţie:

  • Aluniță: Îngrămădiți exact în mijlocul unui pasaj
  • Vole: movilă pe marginea unei deschideri a pasajului

Dacă rădăcinile mușcate sau alte rămășițe de plante pot fi găsite pe sau într-un pasaj, aveți de-a face cu un șampanie ca vinovat. Alunițele se hrănesc numai cu insecte sau râme. Prin urmare, solul dintr-o moară este la fel de curat și sfărâmicios ca și cum ar fi fost cernut.

Dilapidarea oferă securitate finală - așa funcționează

Dacă caracteristicile optice distinctive nu sunt clare, există o altă opțiune de identificare. Testul de demolare nu lasă nici o îndoială dacă este vorba de o aluniță sau de un șarpe. Cum se procedează:

Folosiți o lopată de mână sau o pică pentru a dezgropa pasajul în cauză în mai multe locuri. Un șampon va închide cu grijă din nou găurile în decurs de 6 ore, deoarece își folosește tunelurile permanent. Deoarece o aluniță folosește de obicei un pasaj o singură dată, deschiderile nu sunt înfundate cu pământ sau numai în următoarele zile.

sfaturi

Încă nu sunteți sigur dacă aveți de-a face cu o aluniță sau cu o șobolă sau cu apă, în ciuda indicilor vizuali și a metodei de vizuină? Apoi, există o metodă eficientă și netoxică de control în conformitate cu Legea privind conservarea naturii. Gazul volei de la Neudorff se bazează pe ulei de lavadină pur vegetal pentru a speria burrowers.