Kiwi - origine și zone de creștere

Fructul kiwi este unul dintre fructele de fructe de pădure ale diferitelor tipuri de stilou chinezesc cu raze. Planta kiwi este un arbust târâtor rezistent, care poate crește cu câțiva metri înălțime în fiecare an și îi place să arboreze, pergole și garduri înalte.

citește și

  • Kiwi este cultivat peste tot în lume
  • Locație optimă pentru fructe de kiwi
  • Este fructul sau legumele kiwi?

Kiwi în China

Se crede că originea arbustului kiwi cățărător se află în zona râului Yangtze, cel puțin primele semințe ar fi trebuit să fie aduse de acolo în Noua Zeelandă la începutul secolului al XX-lea. Planta de kiwi este una dintre plantele vechi cultivate din China și este încă cultivată pe scară largă astăzi acolo. Cu toate acestea, fructele kiwi din China nu sunt exportate în Europa.

Kiwi în Noua Zeelandă

Când a fost introdus agrișa chineză în Noua Zeelandă, planta a găsit condiții climatice ideale acolo, astfel încât cultivarea comercială s-a dezvoltat în anii 1960. Apoi, ca și acum, plantațiile de kiwi din Noua Zeelandă sunt situate pe Insula de Nord, în Golful Plenty.

Soiul Hayward, crescut în Noua Zeelandă, reprezintă încă majoritatea fructelor disponibile pe piață astăzi. Boabele, redenumite ca fructe de kiwi la vremea respectivă, s-au răspândit mai întâi în Anglia, mai târziu în toată Europa și au devenit treptat un succes de export din Noua Zeelandă.

Kiwi în celelalte țări în creștere

Kiwi-urile sunt acum cultivate în multe regiuni subtropicale din Asia, America și Europa. Principalul producător din Europa este Italia. Fructele produse în SUA nu ajung pe piața europeană. În Germania, kiwi este în sezon tot timpul anului. Alți furnizori pentru Germania și Europa sunt:

  • Chile,
  • Franţa,
  • Grecia,
  • Spania.

Sfaturi și trucuri

Fructele kiwi se numără printre așa-numitele fructe climacterice, care sunt recoltate imature în țările în creștere și se coc în timpul transportului și depozitării.

n / A