Lavandă - Această locație este ideală

Lavanda iubește soarele și căldura

Lavanda provine din regiunea mediteraneană, unde verile sunt foarte lungi, fierbinți și uscate, în timp ce iernile sunt blânde. În patria sa, subarbustul luxuriant înflorit este răsfățat de soare, motiv pentru care preferă un loc însorit și adăpostit în Germania. O locație la umbră parțială sau chiar umbră ar trebui evitată dacă este posibil - nu vă veți distra prea mult acolo cu lavanda înfometată de soare.

citește și

  • Lavanda crește splendid cu îngrijirea adecvată
  • Lavanda prosperă la umbră parțială?
  • Nu tăiați lavanda decolorată prea târziu

Lavandă în apartament

Unii ar dori să păstreze lavanda drăguță și parfumată ca plantă de casă în casa lor. În principiu, acest lucru este posibil, dar ar trebui să respectați următoarele informații:

  • Nu este recomandabilă cultivarea pe tot parcursul anului a lavandei ca plantă de casă.
  • Vara, lavanda camerei trebuie așezată pe balcon sau terasă.
  • Alternativ, ar trebui să ventilați frecvent, dar evitați expunerea plantei la curenți.
  • Iarna, lavanda ar trebui să fie într-un loc răcoros și luminos - de exemplu, în dormitorul care nu este foarte încălzit.

Solul optim ar trebui să fie uscat, nisipos și nu prea acid

Lavanda este folosită pentru solurile uscate și sărace în nutrienți. S-a adaptat atât de bine la condițiile patriei sale încât rădăcinile sale foarte adânci de la robinet îi permit să aducă apă și substanțe nutritive de pe pământ chiar și de la o adâncime de câțiva metri. Prin urmare, pământul ar trebui să fie cât mai arid posibil și uscat, deoarece lavanda nu tolerează apariția apei. Un sol nisipos sau stâncos este cel mai bun, în timp ce solurile grele de argilă sau turbă ar trebui lucrate înainte de plantare.

Sfaturi și trucuri

Lavanda este adesea plantată cu trandafiri. Asigurați-vă, totuși, că ambele plante au cerințe de sol și îngrijire destul de diferite. Socializarea funcționează numai dacă țineți cont de aceste diferențe.

IJA