Trandafir de câine și măceș - una și aceeași plantă?

Timp pentru clarificări

Indiferent dacă este măcelar, trandafir de câine, trandafir sălbatic sau trandafir de câine - există multe nume care se referă la una și aceeași plantă. Poate că este mai ușor de spus: Rosa canina. Acesta este numele botanic al acestei plante.

citește și

  • Cunoașterea protejează împotriva greșelilor: tăierea șoldului
  • Metode de propagare a măceșului
  • Câinele local s-a ridicat într-un profil clar

Este o plantă sălbatică care, la fel ca mulți trandafiri (cultivați) pe care îi puteți avea în grădina dvs. și care sunt cunoscuți ca trandafiri nobili, de pat, arbust, cățărători sau de acoperire a solului, produce șoldurile distinctive ca fructe .

Aceste caracteristici fac ca câinele să crească

Trandafirul câinelui este un arbust care crește până la 5 m înălțime. Ca lemn, este extrem de bogat ramificat și dens în structura sa. Spinele sale în formă de cârlig, care se atașează în jurul ramurilor și crenguțelor sale, îl fac o pădure impenetrabilă.

Frunzele lor sunt tipice trandafirilor. Se aranjează alternativ, sunt pinnate, de culoare verde mediu și zimțate pe margine. Toamna devin gălbui până la maroniu, doar pentru a fi aruncate.

Floarea câinelui a crescut

Trandafirul câinelui înflorește de obicei în iunie. Florile sale de culoare albă până la roz se deschid treptat și sunt deschise pentru câteva zile. Ele sunt în formă de castron, de cinci ori și hermafrodite. Ele dau un miros tipic de trandafiri sălbatici.

Este timpul pentru darul ei generos - măceșe

La sfârșitul verii, apar fructele de măceș:

  • rămân la locul lor până în februarie
  • sunt de culoare portocaliu-roșu până la roșu și strălucitor
  • sunt de formă ovală până rotundă
  • sunt bogate în vitamine și sănătoase
  • Recolta din octombrie

Recomandat pentru grădină?

Da, pentru că trandafirul câinelui poate acționa ca un ecran de confidențialitate și protecție împotriva vântului. Se întinde peste alergători și formează desi impenetrabile. Este ideal pentru delimitarea proprietăților, ca gard viu și pentru plantarea de pante și terasamente. De asemenea, oferă păsărilor un loc bun pentru ascundere și reproducere. Ca lemn sălbatic, necesită foarte puțină îngrijire.

sfaturi

Trandafirul de câine preferă să crească într-un sol adânc lut într-o locație parțial umbrită și caldă.