Plantarea unui dovleac pe balcon - așa funcționează

Creșterea în casă asigură cea mai bună creștere pe balcon

De preferință, soiurile de dimensiuni mici recomandă dovleacul ca plantare ideală pe balcon. O floare magnifică este urmată de fructe decorative care atrag atenția tuturor. Ca să nu mai vorbim de recolta gustoasă de toamnă. Recomandăm cultivarea în interior.

  • data ideală de început pentru semănat este la mijlocul / sfârșitul lunii aprilie
  • înmuiați semințele în apă călduță timp de 24 de ore
  • Umpleți ghivecele de semințe (14,90 € la Amazon *) cu nisip de turbă sau fulgi de cocos
  • Introduceți semințele adânci de 1-2 cm și umeziți-le

citește și

  • Când începe sezonul de plantare a dovleacului?
  • Preferați-vă singur dovleacul - beneficiați de avantaje
  • Pur și simplu să semeni dovleacul

Mini sera încălzibilă oferă o temperatură de germinare exemplară de 23-25 ​​grade Celsius. Alternativ, întindeți o foaie de folie alimentară peste fiecare ghiveci și așezați-o pe pervazul cald, parțial umbrit. Germinarea începe în decurs de 8 zile. Acum duceți vasele într-un loc inundat de lumină, cu temperaturi mai scăzute, sub 20 de grade Celsius.

Timp de plantare pe balcon

După germinare, răsadurile vor prospera atât de repede încât după 4 săptămâni vor fi gata să se mute pe balcon. Acum este la jumătatea lunii mai, momentul ideal pentru a planta pentru dovleci sensibili la frig. Ar trebui să fie disponibil un jardiniere cu un volum de 60 până la 90 de litri și un substrat bogat în substanțe nutritive, cu mult compost.

  • Așezați un sistem de drenaj format din bucăți de oală, perlit (32,90 € pe Amazon *) sau pietriș peste canalul de scurgere a apei din pământ
  • Răspândiți peste el un lână de grădină permeabil, astfel încât materialul să nu se înfunde cu firimituri de pământ
  • Completați substratul, introduceți planta de dovleac în mijloc și udați-o

Se recomandă o fază de întărire în locația protejată parțial umbrită. Dovleacul primește apoi locația de vară cu cât mai multe ore de soare posibil. Aici este binevenit să fie cald și aerisit în același timp, astfel încât bolile și dăunătorii să nu găsească nicio țintă. Pentru ca rătăcirea găleții grele să nu vă provoace dureri de mușchi, așezați-o pe un rulou practic pentru plante chiar de la început.

Sfaturi și trucuri

Nu omiteți să lăsați o marjă de turnare de 2-3 cm. Nu există cu greu o treabă mai enervantă decât ștergerea amestecului vărsat apă-pământ de pe podeaua balconului după fiecare udare.