Ienupăr - Soiuri și componente otrăvitoare și comestibile

Toxicitatea speciilor de Juniperus

Toate speciile din gen conțin uleiuri esențiale clasificate ca toxice. Acestea sunt alcătuite din diverse hidrocarburi și substanțe vegetale secundare, care pot provoca iritații atunci când intră în contact cu pielea. Dacă se mănâncă fructe otrăvitoare sau părți ale plantelor, pot apărea diverse simptome.

citește și

  • Care este diferența dintre ienupăr și copac trist?
  • Acestea sunt tipuri populare de ienupăr
  • Ienupărul ca acoperire a solului - specii și cerințe adecvate

Consumul duce la:

  • Durere la rinichi
  • Afectarea ficatului
  • activitate cardiacă crescută
  • respirație mai rapidă

Ienupăr comun

Spre deosebire de speciile de Juniperus înrudite, nu toate părțile plantei din Juniperus communis, dar fructele și acele sunt ușor otrăvitoare. Concentrația uleiurilor esențiale otrăvitoare variază în funcție de gradul de maturitate. Prin urmare, fructele de pădure ar trebui folosite doar în cantități mici, ca condiment în vase. De obicei, un adult nu are probleme de toleranță. Dacă aveți dureri de stomac sau greață, creșterea aportului de lichide vă poate ajuta.

Sadebaum

Acest ienupăr cu creștere redusă este extrem de otrăvitor în toate părțile plantei și mai ales în vârfurile și fructele. În trecut, recoltele de ienupăr au fost adesea amestecate cu fructele arborelui sade. Aceste culturi contaminate au fost folosite pentru a face gin. Au fost introduse controale de stat, cel puțin în Spania, pentru a împiedica acest lucru să se repete.

Uleiul esențial de arici conține concentrații mai mari de substanțe active toxice, astfel încât chiar și câteva tropice de ulei pot duce la moarte. Simptomele otrăvirii pot apărea și atunci când sunt frecate pe piele. O caracteristică distinctivă este mirosul neplăcut atunci când frunzele sunt frecate.