Mențineți rădăcina amară - locație, udare, fertilizare și multe altele

Locația potrivită și cel mai bun sol

Trandafirul de porțelan iubește o locație însorită, dar prosperă și la umbra parțială. Dacă nu are suficient soare, va crește prost și va refuza să înflorească. Ar trebui să oferiți plantei dvs. cel puțin trei ore de soare. Slăbiți solul greu cu puțin pietriș sau nisip, deoarece rădăcina amară nu tolerează apariția apei.

citește și

  • Cum ierni iarba amară?
  • Bitterroot este otrăvitor?
  • Cum puteți răspândi bitterroot?

Plantați rădăcina amară

Udați bine rădăcina amară înainte de plantare sau repotare. Cum să îndepărtați substratul vechi și să slăbiți rădăcinile. În plus, plantele se înmoaie pline de apă, ceea ce are sens după un transport îndelungat sau o perioadă de udare moderată.

Gaura de plantare ar trebui să aibă un diametru ceva mai mare decât bila de rădăcină. Puneți niște humus sau compost bine putrezit, puneți rădăcina amară în gaura de plantare, umpleți cu sol proaspăt în ghiveci și udați bine planta. Când plantați într-o oală sau găleată, creați mai întâi un strat de drenaj format din bucăți vechi de vase, lut expandat (17,50 € pe Amazon *) sau pietriș grosier.

Apă și fertilizează rădăcina amară

Rădăcina amară nu poate sta atunci când rădăcinile sale se usucă. De aceea ar trebui să vă udați planta în mod regulat. Pe de altă parte, trandafirul de porțelan nu are nevoie de mult îngrășământ. Puțin compost sau mulci de scoarță în primăvară este suficient pentru plantele din teren deschis. Pe de altă parte, dacă trandafirul tău de porțelan se află într-o plantă, dă-i niște îngrășăminte lichide aproximativ o dată pe lună.

Bitterroot în timpul iernii

Când vine vorba de îngrijirea iernii, trebuie să faceți distincția între soiurile rezistente și sensibile la îngheț. Cel mai bine este să vă întrebați despre ele atunci când vă cumpărați plantele, cu excepția cazului în care există o notă pe etichetă. Soiurile rezistente la iarnă au nevoie de protecție împotriva umezelii, mai degrabă decât de frig, la temperaturi de până la aproximativ 20 ° C. Soiurile sensibile la îngheț ar trebui, dacă este posibil, să ierneze în interior.

Cele mai importante sfaturi de îngrijire pentru bitterroot:

  • însorit până la parțial umbrit
  • sol permeabil
  • udati regulat
  • nu întotdeauna rezistent la îngheț!

sfaturi

Când îl cumpărați, asigurați-vă că rădăcina amară este rezistentă la îngheț sau nu.