Transplantarea murelor - Cum să o faci corect

Găsiți o locație bună pentru BlackBerry

Murele sunt furnizori fideli de fructe de padure delicioase în grădina de acasă, care se coc treptat pe tot parcursul verii și pot fi recoltate proaspăt luni de zile. Cu doar puțină îngrijire sub formă de fertilizare regulată și tăiere anuală, plantele de mure se întineresc aproape constant și, prin urmare, pot oferi plăcere timp de decenii. De aceea este păcat când plantele vechi de mur trebuie scoase din grădină atunci când se construiesc sere sau alte proiecte. Dacă sunteți în căutarea unei noi locații pentru o plantă de mure, ar trebui să o alegeți într-un loc cât mai însorit și la adăpost. Uneori este, de asemenea, o idee bună să puneți plante de mure pe spalier în fața unui perete însorit al casei, pentru a avansa puțin perioada de maturare.

citește și

  • Colectează mure în mod corespunzător
  • Fertilizați corect murele în grădină
  • Spălați mure în mod corespunzător înainte de a mânca și prelucra

Transplantul primăvara este ideal

Cea mai bună șansă ca planta de mure să supraviețuiască este să fie repoziționată primăvara. De îndată ce stratul superior al solului nu mai este înghețat, murele pot fi replantate până în jurul lunii aprilie. Dacă există plante ramificate pe plantă care urmează să fie mutate, este posibil ca fructele să poată fi recoltate din plantă în același an. Ca și în cazul tuturor plantelor, trebuie evitate perioadele de uscare prelungite pentru transplant. Cu toate acestea, încă nu există căldură excesivă la începutul primăverii, astfel încât udarea plantei după mutare este de obicei suficientă pentru irigare.

Pregătiți corect gaura de plantare

Perioada dintre săpat și re-plantare ar trebui să fie cât mai scurtă posibil pentru a proteja rădăcinile de mur de la uscare. Rădăcinile ar trebui să rămână pe plantă cât mai complet posibil la excavare, altfel este necesară o tăiere mai mare a tijelor pentru a compensa. Pentru plantare trebuie săpată o gaură de cel puțin 50x50x50 centimetri. Pentru a aplica fertilizarea în mod optim pentru primul an de repaus, următoarele îngrășăminte naturale pot fi amestecate cu substratul plantei:

  • Balega de cal
  • Așternut de pui
  • Balegă de vacă sub formă de pelete uscate
  • tăieturi de gazon mulcite

Sfaturi și trucuri

Dacă un băț de mure vechi nu poate fi dezgropat din cauza rădăcinilor sale ramificate, acesta poate fi propagat și prin butași. Acestea sunt tăiate în mod ideal din tije anuale și, de obicei, se înrădăcinează în câteva săptămâni.

Columă mure Navaho® 'Big & Early' 9,8 EUR Cumpărați la baldur Colecție coloana de fructe de pădure 23,06 EUR Cumpărați la baldur Sugar mure 'Asterina®' 11,72 EUR Cumpărați la baldur