Este Aster Novi belgii rezistent? - Fapte interesante despre rezistența la îngheț

Asterul neted al frunzelor face aceleași cerințe asupra solului și a întreținerii ca și astersul de pernă și este la fel de rezistent ca acestea. Cu toate acestea, cu câteva măsuri de precauție, puteți facilita iernarea asterului. Acest lucru este recomandat în special plantelor tinere.

citește și

  • Asters timp de înflorire: fiecare specie la timpul său
  • Asterii în timpul iernii în ghivece și în aer liber
  • Forget-me-not este rezistent și poate rezista înghețului sever

Cum pregătesc Noul Aster belgian pentru iarnă?

Puteți tăia noul aster belgian atât primăvara, cât și toamna; dacă ați decis să tăiați toamna, atunci acoperiți asterul pentru iarnă. Cum se protejează planta de îngheț și vânt rece.

Un strat de frunze sau arbust este suficient ca protecție pentru iarnă pentru rădăcina. Dacă folosiți compost în schimb, puteți oferi asterului un bun ajutor la pornire pentru primăvara viitoare. Se recomandă o tăiere primăvara, mai ales în primul an. Procedând astfel, îndepărtați orice lăstari care s-ar putea îngheța.

Cum îmi pasă de noul Aster belgian în timpul iernii?

Iarna, Aster novi belgii nu are nevoie de îngrijiri speciale. Un aster mai vechi poate rezista înghețului ușor chiar și fără protecție de iarnă, vântul rece poate provoca daune. Zăpada devreme este ideală, deoarece zăpada oferă asterului o protecție optimă împotriva vântului și chiar împotriva uscării.

După ce ați plantat noul aster belgian în cadă, cel mai bine este să mutați planta în cartierele de iarnă. Acest lucru nu trebuie neapărat să fie lipsit de îngheț, asterul poate rezista la temperaturi în jurul punctului de îngheț. Dacă nu este îngheț peste iarnă, ar trebui să fie udat puțin regulat.

Dacă asterul se află într-o jardinieră în timpul iernii, protejați rădăcinile de îngheț, de exemplu cu o pătură veche sau o folie cu bule pe care o înfășurați în jurul recipientului.

Esențialul pe scurt:

  • relativ rezistent
  • Se recomandă protecție pentru iarnă, în special pentru tinerii aster
  • Nu îndepărtați zăpada în niciun caz
  • Este esențial să protejați plantele în ghiveci de îngheț

sfaturi

Aster novi belgii este în general rezistent, dar poate folosi puțină protecție pentru iarnă.