Mammillaria ∗ Cele mai bune 10 sfaturi de îngrijire pentru cactus

origine

Genul Mammillaria aparține familiei cactusilor cu 180 de specii. Numele lor sugerează structura negoasă a lăstarilor. Un centru de distribuție al genului se extinde peste Mexic. Speciile Mammillaria apar în sud-vestul SUA, în Venezuela și Columbia. Unii reprezentanți și-au descoperit nișe pe insulele din Caraibe.

citește și

 • Îngrijirea corectă a Mammillaria - sfaturi pentru îngrijire
 • Câte specii există de Mammillaria?
 • Rhipsalis: caracteristici și îngrijirea cactușilor din interior

creştere

Plantele suculente se dezvoltă alungite până la forme de creștere sferice. Lăstarii lor stau individual în poziție verticală sau dezvoltă lăstari laterali care dau cactusului o formă amortizată. Spre deosebire de alți cactuși, speciile Mammillaria dezvoltă negi în loc de coaste tipice care acoperă suprafața. O identificare clară a speciei este posibilă pe baza numărului de veruci. Părul sau părul de lână pot sta în depresiunile dintre negi. La unele specii aceste zone sunt complet goale.

frunze

Frunzele puternic reduse sunt tipice plantelor de cactus. Ele apar ca spini, a căror formă și număr diferă în funcție de specie. Ele pot apărea drepte sau curbate. Unii dintre spini amintesc de forma unui cârlig. Aceste frunze reduse apar pe negi. Pot apărea netede sau aspre până la părul fin, grosier și aspru sau moale.

Spinii sunt structuri utile:

 • protejați împotriva evaporării excesive
 • îngreunează animalele să mănânce părți din plante
 • respinge razele directe ale soarelui

a inflori

Mammillaria cactus dezvoltă flori laterale care apar în spațiile mai vechi de negi. Au o structură hermafrodită și pot fi tubulare, în formă de clopot sau în formă de roată. La unele specii, florile ating un diametru cuprins între patru și șapte centimetri.

Plantele suculente dezvoltă flori cu numeroase bractee care strălucesc într-o mare varietate de culori. Spectrul lor variază de la alb la galben la diferite nuanțe de roșu. Florile apar din primăvară până în toamnă.

fructe

Când florile s-au ofilit, fructele sunt împinse în afară pe spațiile de negi. Fructele verzi sau roșii sunt vizibile numai atunci când sunt complet coapte. Semințele gălbui până la negre sunt înconjurate de o păstăi suculentă.

utilizare

Speciile Mammillaria sunt cultivate în ghivece. Înfrumusețează serele (34,95 EUR la Amazon *) și, ca cactuși robusti și ușor de întreținut, sunt potriviți și pentru începătorii în cultivarea suculentă. Plantele spinoase se simt bine pe pervaz.

Care locație este potrivită?

Mamiferele se simt deosebit de confortabile în plin soare. Speciile verzi sunt o excepție, deoarece preferă o locație luminoasă, fără lumina directă a soarelui. Temperaturile calde cuprinse între 20 și 24 de grade Celsius favorizează o creștere sănătoasă. Cu lumina soarelui pe tot parcursul anului, cactușii dezvoltă spini colorați estetic. Florile se arată în splendoare luxuriantă atunci când este suficientă lumină.

În lunile de vară, plantele suculente se bucură de o locație în aer liber. Dacă nu aveți ocazia să cultivați în aer liber, puteți plasa cu ușurință mamifere în cameră. Le place un scaun pe pervazul orientat spre sud. Evitați schimbările frecvente de locație, deoarece planta este sensibilă la condițiile în schimbare.

De ce sol are nevoie planta?

Substratul adecvat constă dintr-o parte de nisip cu granulație ascuțită și două părți de compost. Ca alternativă la nisip, puteți utiliza perlitul. Piatră ponce și piatră de lavă îmbunătățesc permeabilitatea și măresc conținutul de minerale din substrat. Acordați atenție unui amestec fără var, deoarece plantele nu pot tolera varul. Solurile speciale pentru cactuși și suculente sunt adaptate în mod optim cerințelor plantelor. Ele le furnizează toate substanțele importante.

Proprietățile substratului:

 • pH în domeniul acid sau neutru
 • disponibilitate bună de nutrienți
 • structură grosieră pentru permeabilitate ridicată a apei

Mammillaria se înmulțește

Unele specii dezvoltă plante tinere la baza lor, care pot fi utilizate pentru reproducere vegetativă. Acești copii sunt pe deplin dezvoltați și au suficiente rădăcini proprii pentru a putea supraviețui singuri.

Separați copilul de planta mamă cu un cuțit ascuțit și lăsați rana să se usuce timp de două până la trei zile. Puneți planta tânără cu suprafața tăiată într-o oală cu substrat proaspăt. Speciile care nu dezvoltă Kindel pot fi propagate prin semințe.

semănat

Când fructele de pădure apar pe cactuși toamna, le puteți alege pentru producerea semințelor. Apăsați pulpa de fructe cu semințele pe o cârpă absorbantă și lăsați-o să se usuce în aer câteva zile. Colectați semințele și păstrați-le într-un loc răcoros și uscat până la primăvara următoare semănate.

Mammillaria în oală

Cultivarea mammillaria are loc în ghiveci. Speciile care tind să formeze grupuri din cauza lăstarilor laterali sunt plantate într-un castron larg. Aici plantele se pot răspândi nestingherite. Speciile care cresc rigid în poziție verticală și dezvoltă puțini sau deloc lăstari laterali se simt confortabil într-un plantator adânc. Un cactus de cinci centimetri în diametru are nevoie de o oală de zece centimetri în diametru.

balcon

În lunile calde de vară, mamiferele se bucură de un loc însorit pe balcon. Obișnuiți treptat planta cu temperaturile exterioare. O schimbare bruscă de locație din sufragerie în balcon poate provoca daune. Lăstarii trebuie să dezvolte un strat protector împotriva radiațiilor UV pentru a nu arde. Daunele cauzate de expunerea excesivă la soare apar ca pete maronii neregulate.

Cum să re-obișnuiți mamilarele:

 • Așezați-l într-un loc umbros afară timp de una până la două săptămâni
 • Soarele de dimineață și de seară nu dăunează plantelor
 • apoi puneți-l în locația finală la soare

Mammillaria de apă

Necesarul de apă al mamilarelor este moderat. Ca plante suculente, depozitează apă în lăstarii cărnoși și îngroșați. În timpul fazei de creștere dintre primăvară și toamnă, cactușii se bucură de udare regulată. Dați plantelor apă proaspătă de îndată ce stratul superior al solului s-a uscat.

Asigurați-vă că udați-l cu ușurință pentru a evita apariția apei. Plantele robuste supraviețuiesc fără probleme la perioadele uscate. Ei te vor ierta dacă ar trebui să uiți să udezi. În timpul lunilor de iarnă, substratul nu trebuie să se usuce.

Cum se toarnă corect:

 • la baza plantei
 • alternativ, așezați vasul într-un castron umplut cu apă
 • Îndepărtați plantați de îndată ce stratul superior al solului pare umed
 • Lăsați excesul de apă să se scurgă.

Fertilizați în mod corespunzător Mammillaria

Când cactuții cresc, au nevoie de un îngrășământ complet bogat în potasiu la fiecare patru săptămâni. Puteți folosi un îngrășământ cactus, deoarece acesta furnizează plantelor substanțe nutritive importante. Se fertilizează până toamna. Apoi opriți complet aportul de nutrienți.

Cum transplantez corect?

De îndată ce suculentele au înrădăcinat complet substratul și primele rădăcini cresc din găurile de scurgere, ar trebui să vă transplantați Mammillaria. Momentul ideal pentru această măsură este primăvara devreme, înainte de începerea noului sezon de vegetație. Folosiți clești de castraveți pentru a-l apuca, astfel încât să nu vă răniți pe spinii înțepători. O atenție deosebită este necesară în cazul mamilarelor cu spini în formă de cârlig. Odată ce cârligele sunt ancorate în piele, acestea sunt dificil de îndepărtat fără a deteriora verucile delicate.

Îndepărtați complet substratul vechi din minge de rădăcină. Puteți scutura ușor și atingeți planta pentru a slăbi orice resturi. Umpleți un plantator mai mare cu substrat proaspăt și așezați cactusul în mijlocul solului. Umpleți golurile și udați planta.

Iernarea

Cactușii au nevoie de o perioadă de odihnă de cel puțin 16 săptămâni pentru ca aceștia să dezvolte flori. Iarna este perfectă pentru pauza de care ai nevoie. Așezați jardiniera într-o cameră rece, cu temperaturi cuprinse între șase și zece grade Celsius. Dacă plantele sunt iernate la temperatura camerei, vor continua să crească și vor necesita mai multă apă decât atunci când se odihnesc. În aceste condiții nu va fi înflorire în anul următor.

Pivnițele și garajele fără îngheț cu ferestre orientate spre nord sunt potrivite ca spații de iarnă. Deoarece plantele au nevoie de lumină chiar și iarna, ar trebui să închideți lămpile de plante în încăperile întunecate. Tuburile fluorescente sunt de asemenea potrivite. Asigurați-vă că există o distanță de 20 de centimetri între sursa de lumină și plantă.

Dăunători

Mamiferele sunt considerate plante robuste care sunt rareori atacate de dăunători. Cei mai comuni oaspeți nedoriti includ cocoșii și acarienii păianjen.

Gunoaie

Acești dăunători sunt adesea observați pe mamilare. Lasă excreții fulgiante care amintesc de bile de bumbac. Dacă infestarea este foarte avansată, plantele afectate prezintă tulburări de creștere. Puteți combate o infestare cu dăunători cu insecte benefice, cum ar fi gărgărițele, viespile parazite (14,59 € pe Amazon *) și bug-urile de pat. Spinii fac dificilă îndepărtarea păduchilor. Pentru un control specific, puteți pulveriza planta cu preparate pe bază de ulei. Lăstarii grav afectați și vizibil slăbiți trebuie tăiați.

purici de plantă

Acești dăunători apar ca puncte luminoase pe părțile plantei. Acestea deteriorează planta, astfel încât lăstarii să fie acoperiți cu pete gri deschis după o puternică infestare. Soluțiile de pulverizare cu ulei de rapiță luptă împotriva insectelor. Pelicula de ulei prinde acarienii păianjen, astfel încât să se sufoce. Acarienii prădători, gândacii de la sol și gândacii prădători sunt considerați dușmani naturali ai dăunătorilor.

sfaturi

Mamiferele trezesc pasiunea pentru colecționare. Combinați diferite specii cu flori într-un acvariu dezafectat. În combinație cu figuri, creați o lume în deșert în miniatură.

sortează

 • Mammillaria vetula: lăstari sferici abundenți, verde-gri. Flori galbene lămâie, până la 18 milimetri. Fructe alb-gălbui. Înălțime de până la zece centimetri.
 • Mammillaria elongata: lăstari alungiti, cilindrici. Spini de culoare albicioasă până la galben auriu. Flori roz până la galben pal, mai târziu roșu.
 • Mammillaria spinosissima: obicei cilindric, albastru-verde. Spin gros. Petale exterioare maronii cu margine roz, frunze interioare roșu carmin. Până la 30 de centimetri înălțime și șapte centimetri lățime.