Udarea plantelor de interior - Idei grozave de imitat

Sistem automat de irigare pentru plante de interior

Unul dintre următoarele sisteme de irigații, care sunt deja disponibile în magazine pentru bani puțini și pot fi utilizate din nou și din nou, este practic.

citește și

  • Irigarea automată fără racord de electricitate sau apă - aceste metode există
  • Irigarea automată pentru plantele de balcon - cele mai bune sisteme
  • Cum se instalează irigarea automată pentru peticul de legume

Conuri de irigare

Dacă doar o absență de câteva zile trebuie să fie eliminată, așa-numitele conuri de irigare sunt o metodă încercată și testată de aprovizionare cu apă a plantelor interioare însetate. Aceste conuri sunt disponibile în diferite variante și de la diferiți producători, dar toate funcționează pe un principiu similar. Apa stocată într-un recipient extern este eliberată încet și treptat în ghiveciul de plante printr-un con de plastic sau lut blocat în pământ. Puteți alege dintre următoarele sisteme:

  • Con de irigație cu balon de sticlă atașat
  • Con de irigare care este conectat la un container de depozitare printr-un furtun
  • Con de irigare care este pur și simplu înșurubat pe o sticlă PET sau sticlă

Practic, ar trebui să acordați preferință conurilor de irigare din lut, deoarece acestea livrează apa mai fiabil pe substrat. Pur și simplu se filtrează prin materialul poros. Conurile de plastic, la rândul lor, au pur și simplu o gaură de drenaj prin care se scurge lichidul.

Cu pompă și temporizator

Sistemul unui producător bine-cunoscut, care funcționează prin intermediul unei pompe și a unui temporizator, este foarte sofisticat și fiabil. Aici apa este alimentată prin conducte de alimentare și furtunuri de scurgere prin care apa este transportată direct la plante cu ajutorul unei mici pompe submersibile. Este udat o dată pe zi timp de aproximativ un minut, care este reglat de un cronometru special programat. Cu toate acestea, dezavantajul acestui sistem este prețul său: Puteți planifica această irigație de la 120, - EUR și mai mult.

Sisteme de bricolaj - simple și eficiente

La aceste prețuri scapi mult mai ieftin dacă îți faci propriul sistem de irigare (58,53 € pe Amazon *). Nu sunt necesare materiale complicate sau costisitoare pentru acest lucru și majoritatea oamenilor le au deja în stoc acasă. Cu toate acestea, este esențial să lucrați cu atenție atunci când îl construiți singur - dacă sistemul nu funcționează, plantele dvs. pot pieri în timp ce sunteți plecat. Prin urmare, este logic să testați mai întâi sistemul de irigare auto-construit în timp ce sunteți acasă. Apoi, puteți elimina posibilele surse de eroare în timp util. Aveți următoarele opțiuni pentru un sistem de irigare auto-construit:

  • Cadă: acoperită cu prosoape groase și umplută cu apă de aproximativ cinci centimetri înălțime, așezați plante în ea fără un cache cache
  • Fir de lână: Conectați ghiveciul de plante și găleată umplută cu apă cu un șnur de lână sau bumbac, întindeți-le bine
  • Sticlă PET: umpleți o sticlă PET sau sticlă cu apă și introduceți-o cu capul în jos în suport (pentru cutii de flori (13,19 € pe Amazon *) și găleți mari)
  • Granulat: Așezați plantele numai în ghiveciul de plante într-un recipient mai mare umplut cu granulat și umezit cu apă

sfaturi

Irigarea în sărbători este cea mai ușoară dacă te bazezi de la început pe hidroponie.

Plasa cu butoi de ploaie 8,99 EUR Cumpărați de la Pötschke Inel de irigare, set de 3 cu conector 11.99 EUR Cumpărați de la Pötschke