Iarba pampasului pe balcon - sfaturi de plantare și îngrijire

Iarba pampas ocupă mult spațiu

În găleată, iarba pampas nu ajunge la fel de sus ca pe câmp. Motivul pentru aceasta este restricționarea de către oală, deoarece eyrie din iarba pampasului nu se poate răspândi la fel de bine.

citește și

  • Cum să iernăm iarba pampasului în găleată
  • Iarba pampas nu este otrăvitoare, dar totuși nu este inofensivă
  • Cultivați iarbă pampas în cadă pentru balcoane și terase

Cu toate acestea, ierburile pot ajunge la 2,50 metri pe balcon.

Pe un balcon foarte îngust sau atunci când copiii și animalele de companie sunt pe el, nu se recomandă îngrijirea ierbii pampas din cauza frunzelor ascuțite.

Locația potrivită

Iarba pampasului îi place soare și cald. Balcoanele orientate spre sud sunt, prin urmare, deosebit de potrivite pentru cultivarea ierbii pampas.

Cu toate acestea, ar trebui să vă asigurați o locație protejată de vânt, deoarece frunzele lungi se rup rapid în rafale de vânt mai puternice.

Cum să ai grijă de iarba pampasului pe balcon

  • la apă
  • Fertiliza
  • A tăia
  • Iernarea

Găleată pentru iarba pampasului trebuie să conțină cel puțin 40 de litri. Asigurați-vă că există suficiente găuri de drenaj, deoarece iarba de pampas nu tolerează deloc umezeala.

Se udă moderat, dar regulat. Cel puțin o dată pe lună, fertilizați planta cu îngrășământ lichid pentru ierburi ornamentale. Este chiar mai bine dacă fertilizați cu compost din grădină.

Ca și pe câmp, iarba pampasului este tăiată o singură dată pe balcon, de preferință primăvara. Nu ar trebui să tăiați iarba toamna.

Hibernează iarba pampas pe balcon

Iarba pampas este parțial rezistentă. Singurul lucru periculos este umezeala care face ca ochiul să putrezească. De aceea, vârfurile ierbii pampasului din grădină sunt legate imediat ce se apropie iarna. Acest lucru nu este absolut necesar pe un balcon acoperit.

Pentru a ierni iarba pampas în găleată, așezați-o pe o suprafață izolantă și înfășurați-o cu folie. O grădină răcoroasă de iarnă este, de asemenea, un loc potrivit pentru iarnă.

sfaturi

Iarba pampas nu este otrăvitoare. Singurul pericol îl reprezintă frunzele ascuțite, care, în funcție de specie, prezintă mici barbă. Există un risc crescut de rănire a copiilor, animalelor și vizitatorilor fără experiență.