Semănați racheta - așa funcționează semănatul

Cerințele sale: perioada de timp și condițiile de amplasament

Racheta este frugală și tolerantă la locația sa. Poate fi însămânțat în aer liber, precum și pe balcon sau pervazul ferestrei în cutii și ghivece. El are următoarele cerințe de bază:

  • Perioada de însămânțare în aer liber: din martie până în septembrie
  • Pre-cultura pe un pervaz moderat cald este posibil din: ianuarie
  • Locație: însorit până parțial umbrit
  • Substrat: ușor până la mediu greu, nisipos-argilos, slab, humic
  • Temperatura podelei: cel puțin 15 ° C

citește și

  • Racheta în floare - acum?
  • Cum să udăm clematis în mod corespunzător - ceea ce contează cu adevărat
  • Rucola este cu adevărat otrăvitoare?

Odată ce totul a fost pregătit, semănatul poate începe

Dacă doriți să începeți cu o precultură, alegeți un pervaz ușor și moderat cald în casa dvs. Semințele de rachetă sunt plasate într-un sol din plante bogat în nutrienți sau în sol de ghiveci, acoperit cu un strat subțire de sol și turnat energic. După aproximativ două săptămâni, primii puieți mici sunt deja vizibili.

Semănatul în aer liber se poate face din martie. Dacă există încă îngheț extrem, semințele sau răsadurile trebuie protejate cu lână de grădină după însămânțare. Semințele sunt încorporate adâncime de 0,5 cm în pământ. O distanță de 15 cm este suficientă între rânduri. Apoi semințele sunt acoperite subțire cu pământ și turnate pe.

Cât timp durează racheta?

Semințele de rachetă și răsadurile trebuie menținute umede. Motivul: racheta este o rădăcină superficială care se bazează pe o alimentare regulată cu apă de sus. Temperatura optimă de germinare pentru rachetă este cuprinsă între 10 și 16 ° C. După un timp de germinare între 5 și 15 zile, răsadurile sale văd lumina zilei.

Recolta trebuie făcută, în general, înainte de înflorire. În caz contrar, vitalitatea sa este în principal în flori, frunzele sale au un gust amar și mai fierbinte și sunt, de asemenea, mai bogate în nitrați. Cel mai bine este să recoltați racheta la 3 până la 6 săptămâni după însămânțare.

Sfaturi și trucuri

Dacă doriți să vă bucurați în mod regulat de rachete proaspete din primăvară până în toamnă, ar trebui să semănați din nou la fiecare două până la patru săptămâni. În plus, este recomandabil să tăiați rucola care a crescut deja și să nu o scoateți din pământ cu rădăcinile sale. Cumpărarea de semințe noi de rachetă este în creștere.