Trandafiri cățărători - Aceste ajutoare pentru cățărat o ajută să urce

De ce trandafirii cățărători au nevoie de sprijin pentru cățărat?

Nici trandafirii cățărători și nici trandafirii care se cațără nu „urcă” fără niciun sprijin. Nu trebuie să fie întotdeauna spalierul din lemn sau arcul de trandafir, deoarece un măr vechi, un gard sau un gard viu servesc și acestui scop. Trebuie să luați în considerare doar că astfel de ajutoare naturale de alpinism nu supraviețuiesc de multe ori pe alpinism pe termen lung. Copacii și alți arbuști sunt pur și simplu sufocați de trandafirul cățărător și mor după un timp.

citește și

  • La ce să ai grijă când construiești un șemineu în grădină
  • Tăierea unui gard viu de păducel - ce să cauți
  • Ce trebuie să căutați atunci când colectați ciuperci

Suporturi și materiale adecvate pentru alpinism

Există mai multe moduri de a urca în copaci: Pe lângă copaci, tufișuri, garduri și pereți, puteți trage trandafiri urcători în sus pe arcuri și arbori de trandafiri, pergole, obeliscuri, piramide, coloane, spaliere sau spaliere independente. De altfel, ecologizarea unui perete al casei cu trandafiri cățărători are avantajul că nu deteriorează țesătura clădirii - spre deosebire de alte plante cățărătoare. Cu toate acestea, nu toți pereții casei sunt potriviți pentru plantarea trandafirilor cățărători, deoarece aceste flori sunt foarte delicate. Oțeluri și cabluri de sârmă, lemn și metal sunt disponibile pentru materiale adecvate.

Plantați și legați corect trandafirii cățărători

Atașarea corectă a lăstarilor la ajutorul alpinismului este esențială pentru o creștere sănătoasă și o înflorire abundentă. Pentru aceasta, trebuie să respectați următoarele reguli:

  • Nu legați lăstarii drept în sus.
  • În schimb, ghidați-l orizontal și ușor în diagonală în sus.
  • Nu trageți lăstari prin cadrul zăbrelei,
  • ci conectați-vă doar din exterior.
  • Materialele adecvate sunt, de exemplu, bast sau un material similar, moale.

sfaturi

Dacă trandafirii cățărători sunt trase pe pereții casei, ar trebui să existe o distanță de aproximativ zece centimetri între perete și spalier. Acest lucru se aplică unei mai bune circulații a aerului.