Construiește-ți singur spalierele de trandafiri - idei simple de imitat

Construiește rame din lemn

Înainte de a începe să construiți, ar trebui să luați în considerare mai întâi cât de mare ar trebui să fie de fapt spalierul. Trețelele mici de trandafiri sunt mai întâi înșurubate și apoi atașate, cu cele mai mari, rama trebuie mai întâi configurată și apoi grila atașată. Pentru spalierele mai mari, utilizați două grinzi de sprijin și o grindă transversală, prin care cele două grinzi de sprijin trebuie să fie ancorate ferm în pământ - în caz contrar întreaga structură poate cădea rapid, de exemplu, deoarece sarcina dintr-un trandafir de urcare foarte mare a devenit prea mare. Aceste spaliere sunt de obicei suficient de stabile pentru a fi instalate liber. Pentru spalierele mai mici, este adesea suficientă o ramă din lamele rezistente din lemn, care sunt înșurubate în forma dorită (nu trebuie întotdeauna să fie dreptunghiulară!) Și fixate direct pe perete.Asigurați-vă că distanța dintre spalier și perete este de cel puțin 10, mai bine de 20 de centimetri.

citește și

  • Construiește-ți singur un bol de foc - Instrucțiuni pentru persoana care-l face
  • Construiți-vă un flux personal - instrucțiuni și idei pentru pasionații de bricolaj
  • Cum se construiește un cadru rece din paleți - instrucțiuni DIY

Realizați spalierul potrivit: din lemn, frânghii sau plasă de sârmă sudată

Odată ce cadrul este gata, puteți începe să lucrați pe spalier. Există diferite posibilități: Un spalier foarte ușor de fabricat constă dintr-un cadru din lemn și un covor de armare care este flexat la forma și dimensiunea potrivite - puteți tăia la dimensiune la magazinul de feronerie și trebuie doar să-l atașați la cadru acasă. O altă variantă este să cumperi pur și simplu diferite cabluri de sârmă și să le întinzi în cadru sub formă de spalier. Cu toate acestea, ambele componente - atât plasa de armare, cât și cablurile de sârmă - ruginesc rapid și, prin urmare, trebuie tratate preventiv. Spaliile din lemn, pe de altă parte, pot fi realizate din lamele care sunt atașate cadrului fie într-un model de grilă sau pur și simplu ca lamele transversale.Lemnul trebuie tratat și cu conservanți pentru lemn împotriva putrezirii.

sfaturi

Nu numai spalierul ar trebui să fie construit cât mai stabil posibil - trandafirii în frunziș plin și înflorit pot fi foarte grei - stâlpii trebuie, de asemenea, să fie ancorați ferm în pământ, de exemplu prin așa-numitele umerașe de grindă și prin așezarea în beton.