Este kiwi rezistent? - Ar trebui să știi că

Tufa de kiwi ușor de întreținut este potrivită pentru cultivarea în grădina de acasă. Soiul de kiwi Heyward cu fructe mari, pe care îl puteți cumpăra în supermarketurile germane pe tot parcursul anului, nu este foarte rezistent și poate fi deja deteriorat la -10 ° C. Prin urmare, este potrivit numai pentru cultivare în regiuni cu condiții de iarnă ușoare. Soiurile de mini kiwi mult mai rezistente la îngheț, cu fructe mici, de ex. B. așa-numitele Bayern-Kiwi sau Weiki, rezistă la -30 ° C și produc randamente bune chiar și în climă mai rece din Germania.

citește și

  • Kiwii masculi sunt responsabili de fertilizare
  • Kiwi-urile nu sunt citrice
  • Fructe kiwi coapte pentru câinele tău

Kiwi ca plantă în aer liber

Dacă plantați kiwii într-o locație protejată, fără vânt, de exemplu pe un perete sudic sau sud-vestic, acestea sunt deja bine protejate de condițiile meteorologice extreme și de îngheț. Pentru plantele tinere, în special cele plantate toamna, se recomandă o protecție suplimentară la iarnă a zonei rădăcinii printr-un strat gros de mulci, frunze sau tufișuri. Dacă kiwi-urile sunt plantate la începutul verii, au șanse mai mari să treacă iarna fără daune.

Kiwi ca plantă de containere

Păstrarea kiwi în găleată este îngreunată de vigoarea pronunțată a arbustului cățărător. Plantele de kiwi pot urca cu 10 metri sau mai mult. Următoarele ar trebui respectate cu fructe de kiwi:

  • alegeți o varietate suficient de rezistentă, cu creștere lentă pentru regiunea dvs.,
  • iernează plante tinere de kiwi în primul an fără îngheț și întuneric, de ex. B. într-o pivniță rece sau într-un garaj,
  • Pentru plantele mai vechi, înfășurați cu ușurință cada și zona rădăcinii cu lână de grădină și umpleți cavitățile cu frunze.

Sfaturi și trucuri

Deoarece mini kiwi-urile relativ devreme în primăvară, se recomandă o protecție suplimentară împotriva înghețurilor târzii.

n / A