Liliac pe balcon - cum să-l îngrijești corespunzător

Alegerea soiului potrivit

Dar înainte de a merge la următorul centru de grădină strălucind de bucurie pentru a cumpăra un liliac pentru balconul dvs., ar trebui să vă decideți mai întâi asupra unui soi potrivit. Așa-numitele liliace pitice (de exemplu Syringa meyeri "Palibin"), care oricum nu sunt atât de mari și, prin urmare, sunt mai ușor de păstrat într-o oală, sunt cele mai potrivite pentru cultura găleții. Se pot planta și alte specii mai mici de liliac. Dacă, pe de altă parte, este un liliac „adevărat”, luați în considerare următoarele: Cu cultura adecvată, poate crește până la doi metri înălțime și destul de lată într-o oală. În acest caz, balconul dvs. ar trebui să fie suficient de mare pentru a găzdui fără probleme o astfel de plantă - și, de asemenea, să aibă statica potrivită, deoarece un liliac mare, inclusiv oală și substrat, poate fi foarte greu.

citește și

  • Cât de des ar trebui să fie un liliac?
  • Puteți planta liliacuri la umbră parțială?
  • Este liliac rezistent?

Localizare și substrat

Balconul ar trebui să fie orientat spre sud sau sud-vest, astfel încât liliacii să aibă mult soare. Lemnul ornamental este un adorator al soarelui care înflorește abundent numai dacă este într-o locație însorită și caldă. Pe de altă parte, poate fi vânt, nu dăunează deloc liliacului. Un amestec de sol de plante în ghivece bun, nisip, argilă expandată (17,50 € la Amazon *) și compost este potrivit ca substrat. Nu uitați de drenaj, deoarece liliacul nu tolerează apariția apei.

Iată cum să vă îngrijiți în mod corespunzător liliacul în ghivece

Cu îngrijirea potrivită, vă puteți bucura în curând de frumoasele flori de liliac.

Udare și fertilizare

Liliacul este mai tolerant la secetă decât umed, motiv pentru care ar trebui să-l udați regulat - dar numai moderat. La fiecare două săptămâni adăugați și un îngrășământ pentru plante în apă de irigare, dacă este posibil unul cu un conținut scăzut de azot. Azotul asigură o creștere rapidă, ceea ce nu este absolut de dorit în găleată.

Tăierea și repotarea

Cam la fiecare doi ani după înflorire, plantați liliacul în substrat proaspăt și, dacă este necesar, într-o oală mai mare. Tăiați-l la dimensiunea dorită și, de asemenea, faceți o tăietură de rădăcină: altfel rizomul va fi prea puternic.

Iernarea

Deoarece liliacul este rezistent, îl puteți ierni și în exterior, dar ar trebui să înfășurați oala în lână și să o așezați pe o farfurie din spumă de poliester (25,90 EUR la Amazon *). Rădăcinile nu trebuie să înghețe. Nu uitați să udăm puțin liliacul în zilele fără îngheț.

sfaturi

Pentru păstrarea într-o găleată, trunchiurile înalte sunt, în general, mai potrivite decât liliacii în formă de tufiș.