Lalele într-un borcan - scoateți-le și îngrijiți-le corespunzător

Lalele potrivite - sfaturi despre soiuri

Nu toate lalelele prosperă cu ceapă în vază. Alegerea soiurilor potrivite aduce o contribuție importantă, astfel încât efortul pentru o înflorire în afara sezonului natural merită. Următoarea selecție vă prezintă lalele dovedite pentru forțare:

  • Flori simple: Duc van Tol (roșu), Belle Lisette (alb), Gelber Kaiser (galben), Mireasa lui Harlem (alb-roșu)
  • Flori duble: Tournesol (roșu), Murillo (roz), Sweetheard (galben), Turban (violet închis)

citește și

  • Care este locația preferată pentru lalele?
  • Cum să recoltați bulbi și semințe de la lalele cu expertiză
  • Când este sezonul lalelelor? - Sfaturi pentru un sezon lung de lalele

În special lalelele cu înflorire timpurie vă vor oferi multă plăcere în vaza cu ceapă. Frumusețile târzii, cum ar fi lalele viridiflore sau lalelele papagal, sunt mai puțin potrivite.

Paharul perfect

Bulbii de lalele pot fi motivați să înflorească iarna doar dacă nu intră în contact direct cu apa. Așadar, căutați o vază cu aceste atribute:

  • În partea superioară, paharul este așezat în formă de castron, suficient de mare pentru bulbii de lalele
  • Sub aceasta, vaza se îngustează, ca o clepsidră
  • Aceasta este urmată de o zonă bulboasă în care firele rădăcinii găsesc spațiu în apă

Aceste proporții asigură că este transportată suficientă apă în bec prin intermediul sistemului radicular. În același timp, putregaiul nu are nicio șansă, deoarece cojile exterioare ale bulbilor de lalele rămân uscate.

Așa începe înflorirea lalelei

Începutul pentru forțarea lalelelor este dat în noiembrie. Se toarnă apă fiartă în vază. Apoi așezați bulbul de lalele în vas, astfel încât să fie maxim 5 mm între apă și bec. Așezați paharul într-o cameră întunecată cu temperaturi de 5 până la 8 grade Celsius pentru o perioadă de 8 până la 12 săptămâni. Dacă nivelul apei scade, vă rugăm să umpleți cu apă proaspătă.

Apoi aduceți vaza în cameră pentru a o așeza pe pervazul luminos și cald. Deoarece acum s-a format un sistem vital de rădăcini, o tulpină răsare în scurt timp pentru a produce floarea dorită.

sfaturi

Contactul repetat al pielii cu seva vegetală otrăvitoare poate provoca dermatită de lalea. Apropiați-vă întotdeauna de bulbi, frunze și tulpini de lalele cu mănuși de protecție.