Construirea unui perete de grădină din piatră naturală - aceste opțiuni sunt disponibile

Pereții din piatră naturală au un farmec aparte

Pereții din piatră naturală au un farmec cu totul aparte. Pietrele tăiate sau tăiate în mod regulat sunt ideale pentru pereți independenți, deoarece pot fi ușor stivuite una peste alta. Sunt utilizate diferite moduri de construire a zidurilor. Zidaria de sarmă, așa cum se cunoaște din antichitate, zidăria alternativă sau zidaria stratificată sunt deosebit de potrivite aici. Acest tip de perete necesită un ochi bun pentru proiectare și o bună măiestrie, deoarece pietrele naturale trebuie adesea corectate și aduse în forma corectă.

citește și

  • Cu vedere la un perete de grădină cu piatră naturală
  • Cum să-ți construiești propriul pat ridicat din piatră naturală
  • Un perete de grădină fără fundație - poate funcționa?

Pereți din piatră naturală din cărămidă

Pereții din piatră naturală au adesea un capac de protecție, care este asigurat cu ajutorul plăcilor mari sau a pietrelor. Straturile individuale ale pereților independenți trebuie conectate între ele cu mortar, prin care trebuie remarcat faptul că unele tipuri de piatră nu tolerează mortarul calcaros. Chituirea se face și cu mortar și un fier de călcat, excesul de chit trebuie șters cu grijă cu o cârpă umedă. De asemenea, asigurați-vă că articulațiile nu sunt prea largi. Asta nu arată frumos și, de asemenea, reduce stabilitatea peretelui.

Treceți fără mortar: pereți de piatră uscată

Toate tipurile de piatră naturală sunt potrivite pentru pereții de piatră uscată. În cel mai bun caz, aflați ce tipuri de roci apar în mod natural în regiunea dvs. și apoi folosiți-le în grădina dvs. De exemplu, pot fi folosite tuf poros, gresie fină, dar și porfir, granit și multe alte lucruri. Toate acestea au în comun structura și scopul de a oferi adăpost cât mai multor plante și animale posibil.

Ce trebuie să căutați atunci când construiți un gips carton

Pereții de piatră uscată sunt cel mai bine rezemați de o pantă, deoarece au nevoie de o legătură cu solul pentru a oferi plantelor suficientă hrană și spațiu pentru rădăcini. Din motive de siguranță, înălțimea peretelui nu trebuie să depășească 120 de centimetri - la urma urmei, nu se utilizează mortar sau alt material de îmbinare - și să aibă o grosime de cel puțin 40 de centimetri. De asemenea, este important ca acest perete să aibă și o fundație permeabilă la apă, cu grosimea de aproximativ 20 de centimetri, din pietriș sau piatră zdrobită.

Construiți ziduri de piatră uscată

Strat cu strat, pietrele sunt acum așezate una peste alta, înclinându-se ușor înapoi. Ar trebui să se blocheze fără să se clatine. Evitați cu orice preț articulațiile încrucișate și planificați o articulație verticală ușor mai largă în unele locuri. Aici puteți completa solul și plantați îmbinarea cu plante de grădină de piatră sau altele asemenea. Puteți obține stabilitate instalând pietre la intervale regulate, astfel încât partea lor lungă să fie îndreptată înapoi. În cele din urmă, umpleți golul dintre perete și pământ cu niște pietriș, pe care îl apăsați bine.

sfaturi

Un pat ridicat din pereți de piatră uscată poate indica în toate cele patru direcții. De la sudul foarte însorit și cald până la partea umbroasă de nord, există câmpuri de plantare foarte diferite în cele mai mici spații.