Țineți viespile de pe balcon - astfel nu deranjați insectele

Când viespile te deranjează doar atunci când faci plajă

Faptul că viespile individuale bâzâie în jurul balconului în căutarea nectarului de flori și vă pot îngrijora în timp ce vă relaxați la soare este un lucru. Oricine are o aversiune puternică față de insectele tabby poate fi desigur afectat de un astfel de animal. Totuși, ceea ce trebuie evitat este următorul:

  • Fluturarea panicii
  • Se împrăștia
  • Ucide

citește și

  • Cum pot fi atrase viespile?
  • Viespile pot fi înfometate pentru a-i alunga?
  • Albinele și viespile se înțeleg?

Viespile percep mișcările sălbatice foarte intens cu ochii lor complecși și sunt puse în alertă - deși probabil au fost complet relaxate în prealabil. Un comportament de panică îi face mai întâi conștienți de persoana care stă pe șezlong și crește riscul ca ei să se apere împotriva fluturării în jur.

Suflarea are un efect similar. Viespile percep dioxidul de carbon care scapă ca un semnal de avertizare și apoi înțepă mai repede.

Dacă ucizi pur și simplu o viespe, pe de o parte te faci o infracțiune în conformitate cu legea conservării naturii și, pe de altă parte, poți atrage mai multe viespi. Deoarece o viespe pe moarte emite feromoni, substanțe mesager pe care conștientii le percep de la mare distanță.

Mijloace și comportamente recomandate

Viespile reacționează destul de clar la mirosuri datorită simțului lor fin al mirosului. Pentru a ține viespile departe, puteți, de exemplu, să vă echipați balconul cu plante aromate. Ceea ce viespile, de exemplu, găsesc foarte respingător este mirosul de lavandă, busuioc sau verbena de lămâie. Tu însuți beneficiezi de ierburile din bucătărie și de atmosfera de pe balcon. Planta de tămâie păstrează și viespile și țânțarii departe - deși mirosul său este prea puternic pentru unii oameni.

În timpul mesei

Ținerea viespilor la distanță devine mai dificilă dacă luați micul dejun sau cafea și prăjituri pe balcon. Mirosurile ispititoare de gem sau bucăți de glazură fac ca viespile să uite mirosul unui cadru întreg de lavandă de pe balustrada balconului. În acest caz, din păcate, un singur lucru este util: acoperirea constantă a alimentelor, astfel încât moleculele parfumului să nu pătrundă nici măcar în aer.