Îngrijirea aloe variegata - așa se simte bine aloe tigru

Plantați corect aloe variegata

Cel mai bine este să vă plantați Tiger Alous în solul cactusului. Folosiți puțin nisip pentru a slăbi solul normal de ghiveci. Întrucât Aloe variegata nu tolerează excesul de apă, creați un strat de drenaj pe fundul vasului. Acest lucru permite excesului de apă să curgă imediat.

citește și

  • Cum să vă îngrijiți palma de sageață - sfaturi și trucuri
  • Cum să vă îngrijiți paturile de grădină - sfaturi și trucuri
  • Cum să ai grijă de hamamelisul tău - cele mai importante sfaturi și trucuri

Cu o înălțime de până la 30 de centimetri, nu are nevoie de un ghiveci de flori deosebit de mare și nu trebuie să fie repotat des. Dacă doriți să vă stimulați aleoe-ul de tigru să înflorească, acordați-i un sezon uscat urmat de o simulare a sezonului ploios.

Udarea și fertilizarea corectă a tigrului aleo

La fel ca toate suculentele, tiger aleo nu are nevoie de multă apă, deoarece este obișnuit cu seceta. Lăsați stratul superior de sol să se usuce puțin înainte de următoarea udare, acest lucru nu va dăuna plantei. De asemenea, asigurați-vă că nu se acumulează apă în axilele frunzelor, ceea ce duce cu ușurință la putregai. Este mai bine să udați aloe-ul tigru direct numai la rădăcini.

Un îngrășământ special pentru cactus pe care îl puteți amesteca în apa de irigare este potrivit pentru Aloe variegata. Deci substanțele nutritive sunt distribuite în mod optim. Fertilizați-vă tigru aeros numai în timpul sezonului de creștere din aprilie până în septembrie aproximativ la fiecare două până la săptămâni.

Este tiger aleo potrivit pentru hidroponie?

Deși aleoe-ul tigru poate fi păstrat și în hidroponie, această formă de cultură nu este ideală pentru această plantă suculentă. Tolerează seceta mult mai bine decât prea multă umiditate. Prin urmare, nu-i dați niciodată atât de multă apă încât afișajul să arate „ideal”, ci mai degrabă suficientă apă încât să fie afișată cantitatea minimă de apă. În acest fel, Aloe variegata poate supraviețui fără probleme la o vacanță de câteva săptămâni.

Esențialul pe scurt:

  • foarte ușor de îngrijit
  • are nevoie de multă lumină și căldură
  • tolereaza mai bine seceta decat inundarea
  • se toarna putin
  • fertilizați la fiecare 2 până la 4 săptămâni din aprilie până în septembrie

sfaturi

Dacă aleo-ul tău de tigru nu înflorește, atunci poate fi prea tânăr pentru el, este prea întunecat sau îi „lipsește” perioadele uscate și ploioase ale casei sale.