Trandafiri - când este timpul înfloririi?

Diferențierea între o dată și mai mulți trandafiri înfloriți

Mai presus de toate, diverse trandafiri de pat și arbust mici inspiră o perioadă de înflorire extrem de lungă și dezvoltă neobosit flori noi. Ele aparțin așa-numitelor soiuri de trandafiri cu înflorire multiplă, care - spre deosebire de trandafirii cu o singură înflorire și sălbatici - încep destul de târziu în sezonul de înflorire. Cu toate acestea, nu toți trandafirii care înfloresc mai des sunt atât de neobosiți, unii înfloresc mult mai scurt sau doar se remontează, adică formează o înflorire secundară după înflorirea principală.

citește și

  • Garoafa ușoară - Îngrijire adecvată în funcție de tip și varietate
  • Înălțimea delphinium depinde de soi
  • Localizarea urzicii indiene depinde de specie și varietate

Trandafirii înflorind o dată

Trandafirii care înfloresc odată încep să înflorească adesea între sfârșitul lunii mai și mijlocul lunii iunie, cu flori care durează în jur de cinci până la șase săptămâni. Mulți dintre trandafirii istorici sau așa-numiții trandafiri de parc aparțin acestui grup, deoarece soiurile moderne sunt de obicei crescute pentru o perioadă mai lungă de înflorire. Cu toate acestea, trandafirii care înfloresc odată au un mare avantaj, deoarece sunt mult mai rezistente la iarnă decât mulți trandafiri care înfloresc mai des.

Trandafiri înfloriți frecvent

Mulți trandafiri care înfloresc mai des își au floarea principală în iunie și formează o a doua înflorire secundară, deși deseori mai slabă, în august. Soiurile cu o perioadă lungă de înflorire trebuie tăiate în mod regulat, deoarece îndepărtarea capetelor moarte asigură formarea întotdeauna de flori noi. În plus, această măsură păstrează sănătatea trandafirului, deoarece ofilitul este adesea o poartă pentru ciuperci și alți agenți patogeni.

sfaturi

Diferitele trandafiri sălbatici înfloresc deosebit de devreme și își arată adesea flori la începutul lunii mai. Acestea nu se reasamblează vara, dar începând cu sfârșitul verii se împodobesc cu măceșe roșii minunate.