Lasă gutui să se coacă - așa funcționează

Sfaturi pentru recoltare

Dacă gutuiile nu sunt încă marcate de schimbarea culorii de la verde la galben la jumătatea lunii octombrie, este încă timpul pentru recoltare. Asigurați-vă că tulpinile se lipesc de gutui.

citește și

  • Sfaturi practice cu privire la momentul recoltării gutuiului versatil
  • Mâncarea gutuilor crude: merită știut
  • Suc de fructe dulce cu miere: Suc de gutui

Atenție: recoltați foarte devreme

Dacă gutuiele sunt recoltate prea devreme, aromele lor nu se pot dezvolta corespunzător. Drept urmare, aceste fructe nu conving cu gustul lor tipic intens. Mirosul lor intens lipsește, de asemenea.

Recoltare târzie

În schimb, gutuiele recoltate prea târziu dezvoltă rapid pete maronii pe pulpă. Acesta este un semn că amidonul este deja redus treptat. În acest caz, aroma lasă și de dorit.

Condiții cadru ideale

Păstrați gutui într-un loc aerisit și răcoros pentru a coace. Temperaturile în jur de 10 grade Celsius sunt ideale. Cu toate acestea, în magazia de grădină, nopțile ar putea fi deja prea reci și, eventual, deja geroase. În consecință, beciul sau cămara rece sunt ideale.

Când coaceți în mod natural, asigurați-vă că gutuiile individuale nu se ating. De asemenea, ar trebui să fie departe de alte soiuri.

Pete maronii pot fi adesea găsite în interiorul fructului. Acestea nu sunt rele, fac parte din procesul normal de coacere. Pur și simplu eliminați-le în timpul procesării.

Instrucțiuni importante

  • Lăsați să se coacă gutui numai 100% nedeteriorate
  • cu cât perioada este mai lungă, cu atât aroma tipică este mai intensă
  • apoi folosiți-l imediat

Sfaturi și trucuri

Gutuile galbene trebuie păstrate încă 2 - 3 săptămâni (temperatura camerei) după recoltare, astfel încât aroma lor să se poată dezvolta. Apoi merg la procesare.

FT