Palma interioară are vârfuri maronii - așa puteți remedia acest lucru

Cauzele frunzelor maronii pe palma interioară

Schimbarea aspectului nu se datorează întotdeauna unei boli; erorile de îngrijire sunt adesea de vină pentru decolorarea frunzelor. Deoarece există multe tipuri diferite de palme de interior, dintre care unele necesită îngrijire specială, ar trebui să știți exact ce palmă aveți.

citește și

  • Ajutor - palma mea interioară capătă frunze brune!
  • De ce palma mea interioară are frunze galbene?
  • Trebuie să-mi tund regulat palma interioară?

O cauză obișnuită a petelor maronii pe frunze este, de asemenea, arsurile solare. Acest lucru se întâmplă atunci când puneți palma la soare prea mult timp sau turnați apă pe frunze în soare aprins. Uneori există și o boală fungică în spatele petelor maronii.

Cum să vă ajutați palma interioară

Dacă v-ați udat suficient palma interioară și solul nu este umed, gândiți-vă la umiditate. Dacă acest lucru este prea scăzut, palma interioară suferă și devine uscată. Pulverizarea imediată a palmei cu apă fără var te ajută aici. Un atac masiv de ciuperci, pe de altă parte, poate fi combătut în mod eficient numai cu fungicide (agenți antifungici).

Când aerul este uscat, există adesea o infestare cu dăunători, deoarece acarianul păianjen iubește climele aerisite și uscate. Un pervaz de deasupra încălzitorului oferă condiții ideale pentru propagare. Asigurați-vă că instalați un umidificator aici sau pulverizați-vă plantele în mod regulat cu apă călduță și puțină var.

Pentru a evita arsurile solare, obișnuiește-ți încet palma interioară cu soarele de primăvară. Evitați soarele de la amiază în primele zile și udați doar palma la umbră. Noaptea palmierul aparține înapoi în casă pentru moment. Unele specii, cum ar fi palma Phoenix, sunt binevenite să petreacă vara în grădină.

Esențialul pe scurt:

  • se toarnă suficient
  • asigura umiditate ridicata
  • protejați de arsurile solare
  • frunzele mai vechi devin maronii înainte de a cădea

sfaturi

Dacă frunzele inferioare ale palmelor interioare devin maronii, acest lucru este rareori un motiv de îngrijorare. Atâta timp cât frunzele noi cresc din nou, acesta este un proces complet normal de creștere.