Magnolia nu înflorește - care ar putea fi motivul?

Proprietarii de grădini au nevoie de multă răbdare

Nu vă mirați dacă magnolia pe care ați plantat-o ​​acum patru ani pur și simplu nu vrea să înflorească - multe exemplare își arată florile doar după câțiva ani de stând în picioare. Așadar, nu vă pierdeți răbdarea, așteptați și pur și simplu continuați să sperați ... la un moment dat și magnolia voastră va înflori și vă va compensa pentru lunga așteptare! Magnoliile nu ne sunt native din fire, ci provin inițial din Asia sau America de Nord. În plus, sunt adevărate dive care mai întâi trebuie să se acomodeze într-o locație nouă.

citește și

  • Magnolia: mugurii se formează înainte de iarnă
  • Frunzele magnoliei indică sănătatea plantei
  • O magnolie luxuriantă are nevoie de sol acid

Unele magnolii înfloresc doar vara

Cu toate acestea, unele soiuri de magnolie înfloresc doar vara. Aceste soiuri de înflorire târzie nu se deschid decât în ​​iunie / iulie. Dacă exemplarul dvs. nu prezintă muguri în primăvară, atunci verificați doar eticheta soiului, poate că ați prins unul dintre acești copaci cu înflorire târzie. De altfel, unele magnolii de lalele înfloresc a doua oară în august, deși nu la fel de abundent ca în prima floare de primăvară.

Verificați condițiile

Dacă magnolia dvs. nu dorește să înflorească, acest lucru se poate datora și unor condiții nepotrivite. Arborii exotici sunt foarte sensibili și au nevoie de o locație bună, însorită și protejată, precum și de un sol ușor acid, bogat în humus. În plus, magnoliilor nu le place atunci când zona rădăcinii lor a fost subplantată cu acoperire a solului, gazon sau alte plante. Rădăcinile cresc foarte aproape de suprafața pământului, iar subplantarea atrage umezeala din sol. Nici magnoliilor nu le place lipsa de umiditate, motiv pentru care ar trebui udate regulat în anotimpurile uscate și în verile toride. Nici magnoliile păstrate într-o cameră nu înfloresc.

Sfaturi și trucuri

Dacă magnolia dvs. nu înflorește, vă rugăm să nu o atacați cu foarfeca - planta sensibilă nu tolerează în special tăierea radicală. Din acest motiv, o tăietură este utilă numai pentru ramurile moarte sau bolnave și pentru subțierea unei coroane prea dense.