Ceapă ornamentală estompată - ce se întâmplă în continuare?

Când se estompează de obicei ceapa ornamentală?

Sfârșitul perioadei de înflorire depinde de tipul și varietatea. Există specii precum ceapa albastră ornamentală care poate înflori încă din martie. Dar majoritatea dintre ei înfloresc doar din mai și apoi până în iunie.

citește și

  • Cât de toxică este ceapa ornamentală?
  • Despre perioada de înflorire a cepei ornamentale
  • Instrucțiuni - trageți ceapa ornamentală din semințe

Există, de asemenea, exemplare izolate care înfloresc în august și până în septembrie. Deci, aruncați o privire bună la ceapa dvs. ornamentală! Atunci știi când perioada de înflorire s-a încheiat. Adesea frunzele sunt complet uscate spre sfârșitul perioadei de înflorire.

Îndepărtați inflorescența după înflorire - nu este necesar

Pentru majoritatea plantelor perene, florile sunt tăiate după perioada de înflorire. Ideea este protejarea plantei. Altfel și-ar antrena semințele, ceea ce o costă multă forță. La fel se întâmplă și cu ceapa ornamentală.

Dar dacă doriți să câștigați semințele pentru înmulțire sau doriți să folosiți capetele semințelor ca ornament în toamnă și iarnă în pat, nu este necesar să înlăturați florile. Cu o aplicare adecvată a îngrășămintelor în primăvară, necesarul de nutrienți este echilibrat din nou.

Permiterea maturării semințelor - auto-însămânțare sau însămânțare

Dacă doriți să recoltați semințele sau dacă intenționați ca ceapa ornamentală să se reproducă prin auto-însămânțare, nu ar trebui să tăiați florile. Cu însămânțarea țintită la sfârșitul toamnei sau primăverii, ar trebui să vă asigurați că semințele sunt recoltate în timp util. Semințele trebuie să fie de culoare neagră. Atenție: cad repede de la semințele când sunt coapte!

După înflorire, pregătiți-vă încet pentru iarnă

Acest lucru este important după înflorire:

  • nu mai fertiliza
  • nu se mai toarnă
  • mai bine tăiați toamna
  • Se acoperă cu tufă toamna
  • sau: dezgropați ceapa și iernat (pentru speciile sensibile la îngheț)
  • Dacă este necesar, dezgropați și separați ceapa de puiet

sfaturi

Dacă doriți să eliminați inflorescența, tăiați-o chiar deasupra solului. Dacă doriți, îl puteți folosi în continuare ca element pentru aranjamente de uscare.