Fertilizarea palmei de yucca - când și cu ce? (Crin de palmier)

Fertilizați yuca de interior numai în timpul fazei de creștere

Yucca de grădină plantată se asigură de obicei cu substanțe nutritive, deci trebuie să le fertilizați doar cu compost în primăvară. Cu toate acestea, crinii de palmier cultivate în ghivece depind urgent de un aport regulat de substanțe nutritive și, prin urmare, ar trebui

  • Transplantat în substrat proaspăt la fiecare doi până la trei ani
  • și la fiecare două săptămâni cu îngrășăminte lichide de plante verzi

citește și

  • Cum puteți stimula sau opri creșterea palmei de yucca
  • Poți să iernezi palma de yucca afară?
  • Palmă de yucca - îngrijirea adecvată a plantei de casă populare

sunt furnizate. Cu toate acestea, fertilizarea este necesară numai în sezonul de creștere între martie și septembrie; iarna, o yucca de cameră ar trebui să aibă, de asemenea, o perioadă de odihnă.

De preferință, furnizați yucca cu îngrășăminte calcaroase

În plus față de nutrienții obișnuiți, cum ar fi azotul, potasiul, fosforul, magneziul și așa mai departe, o yucă are nevoie în primul rând de var. Pentru a primi o sursă adecvată, trebuie fie să folosiți un îngrășământ calcaros, fie - mult mai ușor și mai ieftin - să udați planta cu apă calcaroasă. Aveți grijă, totuși, ca frunzele să nu fie umezite, aceasta va lăsa pete inestetice.

Fertilizați yucca cu remedii casnice ieftine

În loc să folosiți îngrășămintele speciale scumpe din centrul de grădină, puteți folosi desigur și îngrășămintele de bucătărie de la bucătărie, ușor de încercat și testate. Cuvântul a apărut până acum că cafeaua este un îngrășământ bun pentru plante - dar nu pentru fiecare plantă. Zăpada de cafea este potrivită în special pentru plantele care preferă un sol mai acid. Yucca nu este una dintre ele. În loc de pudră de cafea, puteți folosi următoarele remedii casnice:

  • Gunoiul de urzică (lăsați urzicile zdrobite să se înmoaie într-o găleată de apă timp de 14 zile, amestecând din nou și din nou)
  • Gătit apă din cartofi și legume
  • Apă de acvariu (numai din acvarii de apă dulce!)

Gunoiul de urzică are, de asemenea, avantajul că este foarte eficient în menținerea dăunătorilor la distanță de plante. Cu toate acestea, bulionul miroase groaznic și, prin urmare, nu este neapărat recomandat pentru plantele de interior.

Frunzele galbene pot indica deficiențe de nutrienți

Dacă yucca dvs. primește brusc multe frunze galbene, acest lucru se datorează adesea udării incorecte (adică prea frecvente). Uneori, însă, există și o lipsă de substanțe nutritive în spatele ei.

sfaturi

Aveți grijă când fertilizați cu azot: Yucca este foarte viguroasă și răspunde rapid la acest agent de creștere. Dacă planta nu trebuie să atingă tavanul prea repede, este mai bine să fertilizați cu ușurință.