Plantați pepene verde într-o oală - așa funcționează

Cultivarea plantelor din semințe

Pentru ca plantele tinere de pepene verde să poată fi puse și în aer liber, la temperaturi nocturne fără îngheț, începând cu luna mai, semințele de pepene verde trebuie să fie semănate pe pervaz sau în seră cu aproximativ patru săptămâni înainte. Cu toate acestea, plantele tinere de pepene verde sunt de obicei mai sensibile la înțepătură datorită rădăcinilor lor foarte delicate. Prin urmare, este avantajos să semănați mai multe semințe în aceeași oală mare, finală și să lăsați cele mai puternice plante după germinare. În plus, plantele tinere cultivate în interior ar trebui să fie obișnuite mai întâi cu lumina soarelui în aer liber câteva ore pe zi înainte de a le pune complet în soarele aprins.

citește și

  • Semănați singur boabele de pepene verde și creșteți-le în grădină
  • Cultivați pepene verde în grădină
  • Plantează un pepene verde în propria grădină sau seră

Udare suficientă pentru plante sănătoase și fructe plinuțe

Cultivarea pepenilor verzi în ghiveci are avantajul că plantele obțin mai multă căldură cu această metodă de cultivare decât cu plantarea în pat. Cu toate acestea, rădăcinile din oală nu trebuie încălzite prea mult sau uscate. Prin urmare, ar trebui să alegeți oala suficient de mare pe de o parte și să luați în considerare o locație parțial umbrită în spatele unui parapet de balcon sau pe un perete de terasă, pe de altă parte. În timpul verii, asigurați-vă că îl udați zilnic sau să-l udați cu o placă, deoarece plantele din ghiveci sunt expuse multă evaporare a apei, în special în vânturile calde. La fel ca dovlecii, pepenii au nevoie de multă apă înainte de sezonul de recoltare, astfel încât să se poată forma fructe pline și gustoase.

Alegeți locația potrivită pentru oală

Pentru ca pepenii verzi din ghiveci să nu fie pârâiți literalmente de soare, ar trebui să fie așezați pe latura pereților și a parapetelor cu fața îndepărtată de soare. Lăstarii lungi ai unei oale așezate la umbră pot crește și pe balustrade și bare însorite și astfel pot câștiga multă energie pentru fructoza fructului. Fii atent la oală:

  • un substrat care stochează apa cât mai mult posibil
  • utilizarea vaselor ceramice în loc de plastic sau metal
  • o farfurioară pentru udare în avans

Sfaturi și trucuri

Dacă semințele nu pot fi cultivate imediat în ghivece mari, însămânțarea lor în ghivece de primăvară sau în ghivece putrezitoare (14,90 € la Amazon *) este, de asemenea, o opțiune bună. Acestea pot fi apoi introduse complet în oala mai mare, fără a deteriora rădăcinile de pepene verde.

WK